Nieuwsbrief

Wijsheid in emotie

over de mandala van de vijf boeddha's

Han F. de Wit

ISBN: 9789025902773
Uitgeverij: Have, Ten
Uitvoering: Paperback / softback
Omvang: 160 pagina's
Afmeting: 215 mm x 135 mm x 14 mm
Verschijningsdatum: 02-11-2013
Taal: Nederlands
Genre:

Boeddhistische psychologie van de bovenste plankEmoties geven kleur aan ons leven. Ze zijn de energie van onze geest. Die energie wordt gedreven door ons verlangen naar geluk, het verlangen iets van ons leven te maken. Dat verlangen vormt het kloppend hart van ons mens-zijn en komt tot uitdrukking in emoties als levensvreugde, compassie, vriendelijkheid, toewijding, ontroering.

Maar als dat verlangen in het keurslijf van eigenbelang en egocentrisme wordt geperst, dan  nemen emoties andere vormen aan, zoals afgunst, hebzucht, agressie, haat, wrok. Daar lijden we onder. We kunnen deze emoties proberen te bestrijden of te ontkennen. Maar dat is olie op het vuur, een verloren strijd. 

Wat is het alternatief? In het boeddhisme vinden we een intrigerend antwoord: al zijn sommige emoties nog zo destructief en pijnlijk, ook dan ligt er wijsheid in verborgen. Als we contact maken met deze wijsheid, bevrijden we zulke emoties uit hun egocentrische vervorming. Hoe daarmee ervaring op te doen is het thema van Wijsheid in emotie.

€ 20,99 Op voorraadBestel veilig en betrouwbaar bij onze eigen webshop Boekenwereld.com. Vanaf € 19,95 geen verzendkosten!

Direct bestellen

Andere boeken van Han F. de Wit