Nieuwsbrief

17 mei: Roman Krznaric bij The School of Life

13-04-2017

Pluk de dag (Carpe Diem) is een prachtig motto, maar tegelijkertijd meedogenloos gekaapt door de consumentenindustrie. Zij heeft het motto vernauwd tot ‘Koop de dag’ en ‘Pluk het nu’ aldus de Australische filosoof en medeoprichter van The School of Life Roman Krznaric.

Krznaric gaat terug naar de oorspronkelijke tekst van de Romeinse dichter Horatius. Aan de hand van het denken van deze dichter vraagt hij zich af of het inderdaad altijd goed is om de dag te plukken, of zijn er ook uitzonderingen en keerzijdes? En waar is de consumentenindustrie weggetrokken bij de oorspronkelijke betekenis? Waar staat carpe diem écht voor? Is het wild hedonisme, het grijpen van elke unieke kans, of vol bewustzijn in het hier en nu zijn? Geen van allen volgens Krznaric en Horatius.

Carpe diem toont ons volgens hen in essentie nieuwe routes naar een betekenisvol leven. Krznaric laat zien hoe deze levenshouding wel degelijk kan inspireren om je over te geven aan waarachtig genot, om spontane acties te verzinnen, en kansen te grijpen in het dagelijks leven. Tegelijkertijd vertelt hij ook waarom het zo moeilijk is om naar het motto te leven en geeft hij praktische tips hoe je deze obstakels kan overkomen en hoe je je leven en mindset kan openzetten voor nieuwe mogelijkheden. Het nieuwe boek van Krznaric Carpe Diem t.w.v. €24,99 euro verschijnt op de dag van het event en zit bij de ticketprijs inbegrepen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Early bird tickets: €35,00 (Incl. het nieuwe boek van Roman Krznaric: Carpe Diem; De geschiedenis van een culturele kaping, t.w.v. €24,99)
Voertaal: Engels

Datum: Woensdag 17 mei
Locatie: Frederiksplein 54, Amsterdam
Deuren open: 19:00
Aanvang programma: 19:30
Einde programma: 21:30

Koop tickets voor de lezing van Roman Krznaric bij The School of Life.

Bron: www.theschooloflife.com/amsterdam