Nieuwsbrief

18-20 januari: Auteursbezoek Mogobe Ramose

11-01-2018

Van donderdag 18 tot en met zaterdag 20 januari is onze auteur Mogobe Ramose op bezoek in Nederland. In december publiceerde Ten Have zijn standaardwerk over ubuntu: Ubuntu. Stroom van het bestaan als levensfilosofie. In het kader van deze publicatie is hij voor een aantal evenementen op bezoek.

Vrijdagochtend (19 januari) organiseert de Universiteit van Amsterdam een seminar over Ramoses werk en filosofie, getiteld ‘Philosophy Under My Skin: A Conversation with Prof. Mogobe Ramose (U Limpopo, South Africa)’. Meer informatie hier.

Vrijdagmiddag en -avond organiseert Black Renaissance respectievelijk een workshop over het werk van Ramose en een lezing van hemzelf. Over het middagevenement, getiteld ‘Workshop Ubuntu: Dignity, Resilience & Justice’, vind je hier meer. Het avondprogramma, met behalve Ramose ook Patricia Kaersenhout, Renate Schepen en Rolando Vázquez, wordt hier verder toegelicht.

Zaterdagmiddag vindt er een ubuntu-evenement in het kader van Thinking Planet plaats. Dit evenement is uitverkocht, maar informatie kan hier ingewonnen worden.

Over de auteur: Mogobe Ramose promoveerde in de filosofie aan de Universiteit van Leuven en doceerde onder andere aan universiteiten in Tilburg en Zuid-Afrika. Winnaar van de Anyiam-Osigwe prijs in 2014 voor het beste boek over Afrikaanse filosofie. Op 5 december verscheen de Nederlandse vertaling van zijn boek Ubuntu bij Ten Have.