Nieuwsbrief

Babah Tarawally bij Vloeken in de kerk

10-09-2018

Na de uitspraken van minister Stef Blok over falende multiculturele samenlevingen liepen de gemoederen in Nederland hoog op. Uit alle hoeken van het land, maar ook ver daarbuiten, barstte een storm kritiek los. Maar verder dan een hoop ophef komt het voorlopig niet: de heren en dames uit Den Haag vinden hun zomerreces belangrijker dan de omstreden uitspraken van onze minister van Buitenlandse Zaken. Daarom besluit theatergezelschap Vloeken in de Kerk in actie te komen. Terwijl onze Kamerleden slapen als een Blok op hun verre vakantieoorden, buigt dit theatergezelschap zich over de vraag: bestaat er zoiets als multicultureel geluk? In een nieuwe theatrale dienst gaat Vloeken in de Kerk op zoek naar bewijs dat een multiculturele samenleving wél vreedzaam kan zijn.

Voor de theatrale dienst Multiculti Happinez trekt Vloeken in de Kerk naar kerken in vier Amsterdamse stadsdelen. is te zien op vier verschillende locaties: 6 september in Vrijburg (Zuid), 7 september in de Naussaukerk (West) en 17 september in de Muiderkerk (Oost) als onderdeel van Amsterdam Fringe Festival; tot slot 23 september in de Buiksloterkerk (Noord). Op de eerste drie data houdt Turks-Nederlandse publicist een bevlogen preek over een gelukkig leven tussen twee culturen; op de laatste datum wordt de gastpreek verzorgd door Ten Have-auteur Babah Tarawally, schrijver van Gevangen in zwart-witdenken, die vanuit zijn Afrikaanse roots vertelt over zijn kijk op geluk.

Wil jij hierheen?

Over Gevangen in zwart-witdenken
23 jaar geleden kwam Babah Tarawally als vluchteling uit Sierra Leone naar Nederland. Voor het eerst wordt hij zich ervan bewust hoe zijn huidskleur zijn identiteit bepaalt. Met humor en kwetsbaarheid beschrijft hij allerlei vormen van zwart-witdenken, zowel van medevluchtelingen als van witte Nederlanders. Hij vertelt hoe hij erin gevangen raakt en hoe hij eruit weet te ontsnappen. Daarvoor hoefde hij zich niet af te zetten tegen ‘de boze witte man’ of zijn huidskleur te ontkennen.

Een must read voor iedereen die een uitweg zoekt uit het vastgelopen debat over kleur en identiteit. Lees hier verder.