Nieuwsbrief

Babah Tarawally maakt zich zorgen over debat rondom kleur en identiteit

21-10-2018

Gevangen in zwart-witdenken

Babah Tarawally, een Sierra-Leoons-Nederlandse schrijver en gespreksleider, maakt zich zorgen over het debat over kleur en identiteit. Vooral met het oog op de komende generatie, waartoe zijn twee dochters behoren; hun moeder is een witte Nederlandse. Voor hen schreef hij het net verschenen boek Gevangen in zwart-witdenken. En hoe we kunnen ontsnappen.

Wim Bossema van de Volkskrant interviewde hem over de felheid van zwarte activisten, een felheid die Tarawally zorgen baart. Ook geeft Tarawally ons in dit interview praktische tips om los te komen uit het zwart-witdenken: ‘Het begin is dat je je bewust wordt dat je in zwart-wit denkt. Als je ophoudt anderen de schuld te geven, ben je op de goede weg. Het gaat vaak om kleine dingen: ik ging mijn witte buurman groeten en daarna groette hij ook mij. We gingen eens koffie drinken. Wek positieve reacties; wat je uitstraalt, krijg je terug.’ (foto door Vera Wilders)

Ontvang 2x per maand artikelen van jouw favoriete auteurs, lees als eerste fragmenten uit nieuwe boeken, bekijk speciaal voor jou geselecteerde video’s en profiteer van unieke winacties en kortingen.