Nieuwsbrief

Beeld

 


Op 19 september 2019 werd het nieuwe boek van Christa Anbeek Voor Joseph en zijn broer gepresenteerd bij De Balie. Naast Christa Anbeek waren Bregje Hofstede, Kasper van Royen en Joost Röselaers te gast. Yvonne Zonderop leidde de avond. Tijdens deze avond onderzochten we de maakbaarheid van het leven. Wat is van waarde, ook als het tegenzit of we ons nietig voelen?

 


In de zomer van 2016 kwam de geliefde van Geerteke van Lierop niet thuis. Hij bleek verdronken. Wat als het lot zo onverhoeds toeslaat? Van Lierop beschrijft in zoekende woorden haar onzegbare verdriet, maar meer nog hoe ze het leven terug verovert op de dood. Het boek Een zee van glas opent de blik op een andere schoonheid van het leven met een soms verrassende lichtheid. Bekijk hier de trailer


Op 31 mei 2018 werd Over dialoog van David Bohm gepresenteerd in De Waag te Amsterdam. Het voorwoord werd geschreven door Humberto Schwab die tijdens de presentatie eens te meer aangaf hoe relevant het is dat we ons denken veranderen om problemen op te lossen. Meer informatie over Humberto Schwab vind je op https://socraticdesignacademy.com/


Timothy Morton was op 23 maart te gast bij Radboud Refleccts. Hij gaf een lezing over Ecologisch wezen en werd geïnterviewd door Lisa Doeland.


Angela Saini was op 10 maart te gast bij de balie. Daar werd ze samen met Angela Maas geïnterviewd over de positie van de vrouw in de wetenschap van Darwin tot nu naar aanleiding van het pas verschenen Ondergeschikt. Hoe kennis over vrouwen ons misleidt en wat we daaraan kunnen doen.


Timothy Morton, volgens The Guardian de filosoof-profeet van het Antropoceen,
vertelt in het webcast van de RSA over zijn nieuwe boek Ecologisch wezen.