Nieuwsbrief

Boeken met korting

Edith Hall

Wat zou Aristoteles doen? Hoe oude filosofie je leven kan veranderen

Aristoteles was een buitengewoon denker. De vraag die hem het meest bezighield was tamelijk gewoon: hoe word je gelukkig? Aristoteles geeft ons tien praktische adviezen die ons meer over onszelf leren. Een kompas voor onze weg naar het goede leven.
Van €25,- nu tijdelijk voor €18,50
Bestel hier

Emily Esfahani Smith

De kracht van betekenis. Hoe geef je zin aan je leven

De Westerse cultuur is geobsedeerd door geluk. Toch voelen veel mensen zich vervreemd en doelloos. Niet geluk, maar betekenis maakt het leven de moeite waard. Esfahani Smith geeft ons vier pijlers waarop we een betekenisvol leven kunnen bouwen.
Van €20,99 nu voor €12,50
Bestel hier

Michael Puett

De Weg. Wat Chinese filosofen ons over het goede leven leren

Een goed leven bereik je niet door ‘je ware zelf’ te ontdekken maar door de weg van innerlijke beschaving en betrokkenheid te bewandelen. De Weg inspireert tot kleine, haalbare verandering met grote gevolgen voor onszelf en de wereld.
Van €12,50 nu tijdelijk voor €10,-
Bestel hier

Timothy Morton

Ecologisch wezen

Een van de gevaarlijkste denkers van dit moment over het onderscheid tussen mens en natuur. Een bevlogen vooruitblik op een leefbare toekomst, die leest als een hallucinerende trip langs grote filosofen als Kant en Heidegger én popmuzikanten zoals Björk en Talking Heads.
Van €19,99 tijdelijk voor €12,50
Bestel hier

David Bohm

Over dialoog. Helder denken en communiceren.

Filosoof en natuurkundige David Bohm laat zien hoe we problemen bij de wortel aan kunnen pakken door ons denkproces te veranderen. Leer hoe je je aannames onder de loep kan nemen voor een betere verstandhouding met jezelf, anderen en de wereld.
Van €18,99 tijdelijk voor €12,50
Bestel hier

Hannah Arendt

Het waagstuk van de politiek

In een tijd waarin leugens zich vermommen als nieuws en feiten, blijkt Arendts politieke theorie onverminderd actueel. Arendt helpt ons in deze messcherpe klassieker het onderscheid tussen waar en onwaar opnieuw te waarderen.
Van €19,99 nu tijdelijk voor €15,-
Bestel hier

Dirk de Schutter, Remi Peeters

Hannah Arendt. Politiek denker

In deze overzichtelijke inleiding tot het denken van Hannah Arendt behandelen de auteurs de belangrijkste teksten van Arendt en haar politieke theorie. Dit toegankelijk geschreven werk maakt enthousiast om Arendts eigen werk te gaan lezen.
Van €21,99 tijdelijk voor €15,-
Bestel hier

E-books met korting

 

 

Jules Evans

Filosofie voor het leven. En andere gevaarlijke situaties. (e-book)

Op de middelbare school gebruikte Jules Evans nogal wat partydrugs. Hij werd er erg angstig van. De filosofie redde hem echter uit zijn emotionele crisis. Evans raakte gefascineerd door de filosofen uit de Oudheid, vooral door hoe ze ons vandaag de dag nog steeds kunnen helpen. Hij sprak met soldaten, psychologen, gangsters, astronauten en anarchisten en ontdekte hoe mensen filosofie gebruiken om hun leven te verbeteren.
Van €12,99 nu tijdelijk voor €4,99
Bestel e-book hier

Jules Evans

De kunst van controleverlies. Filosoferen over extase. (e-book)

Jules Evans laat zien dat we voor het goede leven behalve het rationele ook het irrationele nodig hebben. Maar de teugels laten vieren vinden we vaak eng. Evans laat zien hoe je dit veilig kunt doen. Hij gaat te rade bij talloze denkers en kunstenaars. Ook dompelt hij zich onder in onder andere een dansworkshop en een tantra-festival. Evans’ interesse voor extatische ervaringen werd gewekt door een bijna-doodervaring na een ski-ongeluk.
Van €12,99 nu tijdelijk voor €4,99
Bestel e-book hier

Christian Madsbjerg

Filosofie in een tijd van Big Data. Filosofie voor een vrijer leven (e-book)

Christian Madsbjerg, filosoof en politiek wetenschapper, laat in Filosofie in een tijd van big data zien dat algoritmes en big data niet de ultieme bron voor succes zijn. Volgens Madsbjerg noodzakelijk om uiteindelijk uit te gaan van menselijke betekenisgeving. De filosofie en kunst kunnen ons in dit proces helpen. Aan de hand van sprekende voorbeelden laat Madsbjerg zien dat de wereld uit meer bestaat dan een serie algoritmes.
Van €12,99 nu tijdelijk voor €4,99
Bestel e-book hier

Ziyad Marar

Oordelen. Waarom niemand je ooit zal begrijpen en de voordelen daarvan. (e-book)

Wij mensen oordelen voortdurend over elkaar. De sociale media zetten dit oordeelgedrag extra aan. Toch heeft oordelen volgens Ziyad Marar ook gunstige kanten: het bewijst bijvoorbeeld onze verbondenheid. En sommige negatieve gevolgen van oordelen kun je vermijden; daarvoor geeft hij bruikbare adviezen. Dankzij voorbeelden uit de media, de wetenschap en uit Marars eigen leven gaan we inzien wat er werkelijk gebeurt als we oordelen.
Van €9,99 voor €4,99-
Bestel e-book hier

Roman Krznaric

Carpe diem. De geschiedenis van een culturele kaping. (e-book)

In Carpe diem haakt Roman Krznaric in op het feit dat het motto van de Romeinse dichter Horatius nog altijd springlevend is. Maar ‘Pluk de dag’ is ook gekaapt door de consumentenindustrie en de mindfulnessbeweging. Zij hebben het motto vernauwd tot ‘Koop de dag’ en ‘Pluk het nu’. Krznaric wil het tweeduizend jaar oude motto heroveren op zijn kapers. Daarvoor schrijft hij de eerste cultuurgeschiedenis van Carpe diem. Hij laat zien hoe de slogan kan inspireren om je over te geven aan waarachtig genot, om spontane acties te verzinnen, en kansen te grijpen in het dagelijks leven én in de politiek. Wanneer kun je het best de dag plukken en wanneer niet?
Van €12,99 voor €4,99-
Bestel e-book hier

Roman Krznaric

De wonderbox. Verrassende geschiedenissen in levenskunst. (e-book)

Met De goede lezer stelt filosoof Damon Young niet de auteur maar de lezer zelf centraal. Want we worden niet als lezer geboren – integendeel: lezen is een kunst die we moeten leren. Damon Young onderzoekt de kunst van het lezen, en wel aan de hand van klassieke aristotelische deugden als nieuwsgierigheid, geduld, trots en matigheid. Young put hiervoor rijkelijk uit de wereldliteratuur.
Van €9,99 voor €4,99-
Bestel e-book hier

Astrid Marx

Van secretaresse tot sjamaan. Mijn weg naar eenheid. (e-book)

Intrigerend, ongebruikelijk levensverhaal van een Nederlandse vrouw met internationale reputatie. In gewone bewoordingen beschrijft Astrid Marx het het sjamanisme. Marx is een analytisch ingestelde vrouw met een conventionele secretaressebaan tot het moment dat haar man plotseling dood gaat. Als vervolgens ook haar rouwtherapeut sterft en haar zwangerschap eindigt in een miskraam, vraagt ze zich af wat ze met dit leven moet, wie ze is en wat ze hier op aarde komt doen. Haar rouwproces is de aanzet tot een zoektocht die langs therapieën, vorige levens en contacten met gene zijde voert; langs Aboriginals in Australië en Indianen in Amerika, langs tijdloze rituelen en oosterse filosofieën. Inmiddels heeft Astrid als hedendaags sjamaan een praktijk waarin zij met name zakenmensen adviseert.
Van €13,99 voor €4,99-
Bestel e-book hier