Nieuwsbrief

Boeken met korting

Edith Hall

Wat zou Aristoteles doen? Hoe oude filosofie je leven kan veranderen

Aristoteles was een buitengewoon denker. De vraag die hem het meest bezighield was tamelijk gewoon: hoe word je gelukkig? Aristoteles geeft ons tien praktische adviezen die ons meer over onszelf leren. Een kompas voor onze weg naar het goede leven.
Van €25,- nu tijdelijk voor €18,50
Bestel hier

Emily Esfahani Smith

De kracht van betekenis. Hoe geef je zin aan je leven

De Westerse cultuur is geobsedeerd door geluk. Toch voelen veel mensen zich vervreemd en doelloos. Niet geluk, maar betekenis maakt het leven de moeite waard. Esfahani Smith geeft ons vier pijlers waarop we een betekenisvol leven kunnen bouwen.
Van €20,99 nu voor €12,50
Bestel hier

Michael Puett

De Weg. Wat Chinese filosofen ons over het goede leven leren

Een goed leven bereik je niet door ‘je ware zelf’ te ontdekken maar door de weg van innerlijke beschaving en betrokkenheid te bewandelen. De Weg inspireert tot kleine, haalbare verandering met grote gevolgen voor onszelf en de wereld.
Van €12,50 nu tijdelijk voor €10,-
Bestel hier

Timothy Morton

Ecologisch wezen

Een van de gevaarlijkste denkers van dit moment over het onderscheid tussen mens en natuur. Een bevlogen vooruitblik op een leefbare toekomst, die leest als een hallucinerende trip langs grote filosofen als Kant en Heidegger én popmuzikanten zoals Björk en Talking Heads.
Van €19,99 tijdelijk voor €12,50
Bestel hier

David Bohm

Over dialoog. Helder denken en communiceren.

Filosoof en natuurkundige David Bohm laat zien hoe we problemen bij de wortel aan kunnen pakken door ons denkproces te veranderen. Leer hoe je je aannames onder de loep kan nemen voor een betere verstandhouding met jezelf, anderen en de wereld.
Van €18,99 tijdelijk voor €12,50
Bestel hier

Hannah Arendt

Het waagstuk van de politiek

In een tijd waarin leugens zich vermommen als nieuws en feiten, blijkt Arendts politieke theorie onverminderd actueel. Arendt helpt ons in deze messcherpe klassieker het onderscheid tussen waar en onwaar opnieuw te waarderen.
Van €19,99 nu tijdelijk voor €15,-
Bestel hier

Dirk de Schutter, Remi Peeters

Hannah Arendt. Politiek denker

In deze overzichtelijke inleiding tot het denken van Hannah Arendt behandelen de auteurs de belangrijkste teksten van Arendt en haar politieke theorie. Dit toegankelijk geschreven werk maakt enthousiast om Arendts eigen werk te gaan lezen.
Van €21,99 tijdelijk voor €15,-
Bestel hier

E-books met korting

Florentijn van Rootselaar

Filosofisch veldwerk. Grote filosofen van nu over leven in barre tijden (e-book)

In Filosofisch veldwerk onderzoekt Rootselaar onze verhouding tot de wereld. Door ontwikkelingen zijn er nieuwe vormen van vervreemding ontstaan. Hierdoor zijn we het contact met de wereld verloren. Grote hedendaagse filosofen gaan met Van Rootselaar in gesprek en bieden nieuwe manieren van luisteren naar de wereld en onszelf. Filosofisch veldwerk is levenskunst voor iedereen die zich druk maakt over onze toekomst.
Van €9,99 nu tijdelijk voor €4,99
Bestel e-book hier

Jeroen Hopster

Boeddhisme voor denkers. (e-book)

In Boeddhisme voor denkers vergelijken de auters de boeddhistisch traditie en de westerse filosofie. Er blijken overeenkomsten én verschillen te bestaan. Een verschil ligt in de innerlijke ervaring als bron voor kennis. In het Westen speelt die innerlijke ervaring bijna geen rol meer, voor boeddhisten is ze juist belangrijk. Dat maakt het boeddhisme tot een schatkamer voor levenskunst.
Van €9,99 nu tijdelijk voor €4,99
Bestel e-book hier

Damon Young

Afgeleid. Filosofie voor een vrijer leven (e-book)

In Afgeleid behandelt de Australische publieksfilosoof Damon Young een voor iedereen zeer herkenbaar “probleem”. Voortdurend worden we afgeleid – iedereen kent dat gevoel. In Afgeleid betoogt Damon Young dat dit meer is dan een kwestie van te veel prikkels. Het is een kwestie van waarden. Hoe kunnen we ons beter focussen op wat er echt toe doet? In prachtig proza schetst hij zo een perspectief op een vrijer leven.
Van €11,99 nu tijdelijk voor €4,99
Bestel e-book hier

Damon Young

Filosoferen over beweging en sport. (e-book)

In Filosoferen over beweging en sport onderzoekt de Australische filosoof Damon Young de waarde van lichaamsbeweging voor lichaam én geest. Hij toont aan dat beweging, sport, training en discipline belangrijk zijn voor ons welzijn, en legt een verbinding tussen lichaam en geest . Door op een slimme manier te trainen, werken we aan ons hele mens-zijn, en genieten we ook van het bewegen zelf. Een unieke benadering van het lichaam-geestprobleem, nog steeds een van de hoofdthema’s uit de filosofie.
Van €11,99 voor €4,99-
Bestel e-book hier

The Arbinger Institute

Anatomie van de vrede. De kern van conflicten aanpakken (e-book)

Anatomie van de vrede geeft inzicht in de oorzaak en de oplossing van een conflict. Alle conflicten komen voort uit de ontkenning van het zelf. Pas als we dit inzien en weer volledige zelfwaardering bereiken, kunnen we vrede sluiten met onszelf en met anderen. Dit boek biedt de theorie aan als een vertelling, met veel dialoog. Zo worden de waardevolle ideeën heel toegankelijk.
Van €9,99 voor €4,99-
Bestel e-book hier

Damon Young

De goede lezer. Filosoferen over literatuur (e-book)

Met De goede lezer stelt filosoof Damon Young niet de auteur maar de lezer zelf centraal. Want we worden niet als lezer geboren – integendeel: lezen is een kunst die we moeten leren. Damon Young onderzoekt de kunst van het lezen, en wel aan de hand van klassieke aristotelische deugden als nieuwsgierigheid, geduld, trots en matigheid. Young put hiervoor rijkelijk uit de wereldliteratuur.
Van €9,99 voor €4,99-
Bestel e-book hier

Damon Young

Filosoferen in de tuin. (e-book)

Met Filosoferen in de tuin geeft filosoof Damon Young op een originele wijze een introductie in de filosofie. Met behulp van anekdotes, citaten en beschouwingen over de ‘groene’ belevingswereld van filosofen als Sartre, Socrates en Jane Austen brengt hij hun wereldbeeld tot leven. Als je weet hoe een filosoof over zijn tuin, park of plant denkt, begrijp je wat zijn wereldbeeld is.
Van €9,99 voor €4,99-
Bestel e-book hier