Ten Have is trots: De wereldziel van Frédéric Lenoir is genomineerd voor ‘Het beste spirituele boek van 2013’! Van 14 januari tot en met 2 februari kun je stemmen op jouw favoriet uit de top 10. Van de drie publieksfavorieten kiest een deskundige jury uiteindelijk de winnaar. Deze wordt op vrijdag 7 februari bekend gemaakt.

Stem hier op De wereldziel voor Het beste spirituele boek van 2013!

De wereldzielOver De wereldziel

Zeven wijzen uit alle continenten ontmoeten elkaar in Toulanka, een afgelegen klooster in de Tibetaanse bergen. Ze hebben, zonder dat ze weet hebben van elkaar, de boodschap doorgekregen dat ze naar Tibet moeten afreizen. Een van de wijzen is een Nederlandse filosofe, die haar dertienjarige dochter heeft meegenomen. Het meisje ontmoet er een twaalfjarige lama, die diepe indruk op haar maakt.

Elke wijze krijgt een droom dat de wereld aan de vooravond van een diepe crisis staat. Daarop besluiten ze samen zeven universele ‘wijsheidssleutels’ te formuleren en aan de jonge lama en het Nederlandse meisje door te geven. Zij putten daarvoor uit hun eigen ervaringen en tradities. Zo geven ze een stem aan de ‘wereldziel’: een welwillende kracht die over de harmonie van het universum waakt.
Lees hier het eerste hoofdstuk

Over Frédéric Lenoir

De Franse bestsellerauteur Frédéric Lenoir schrijft zowel fictie als non-fictie. Hij is filosoof en godsdiensthistoricus. Hij werkt als onderzoeker aan Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales te Parijs en is hoofdredacteur van Le Monde des Religions. Hij schreef vele essays en historische romans. Zijn werk is in vele talen vertaald.

In het Nederlands taalgebied brak hij definitief door met zijn Handleiding voor een evenwichtige geest en een kalm gemoed (2012) en God? (2013).