Nieuwsbrief

Het einde van de Amerikaanse droom

02-11-2018

Op 6 nAmerikaanse droomovember 2018 vinden de Amerikaanse congresverkiezingen plaats. Dit wordt een enorm belangrijke verkiezing voor de regering van Donald Trump. Deze verkiezingen worden namelijk opgevat als een tussentijds oordeel voor de zittende president.

Noam Chomsky schreef een indringende diagnose van de zieke samenleving in de Verenigde Staten met Het einde van de Amerikaanse droom. De legendarische activist en filosoof Noam Chomsky  ontleedt messcherp de opkomst van het neoliberalisme. Actueler dan ooit stelt Chomsky dat de American Dream in rook is opgegaan, onder andere door de ongekende inkomensongelijkheid die de hoop van de gewone Amerikaan op een betere toekomst teniet heeft gedaan. De gevolgen daarvan zijn niet alleen funest voor de Verenigde Staten, maar evengoed op globaal niveau.

 

Ontvang 2x per maand artikelen van jouw favoriete auteurs, lees als eerste fragmenten uit nieuwe boeken, bekijk speciaal voor jou geselecteerde video’s en profiteer van unieke winacties en kortingen.