Nieuwsbrief

Hoe maakbaar is het leven?

10-09-2018

Woensdag 19 september werd Voor Joseph en zijn broer van Christa Anbeek gepresenteerd in de Balie. In een uitverkochte zaal spraken we over hoe maakbaar het leven is, hoe we kunnen omgaan met een burn-out en hoe we ons staande houden in een samenleving die steeds meer om presteren draait. 

Voel je je ongelukkig? Heb je een burn-out of liefdesverdriet? Dan moet je daar zelf maar een oplossing voor vinden. Negatieve emoties als angst en verdriet mogen steeds minder plaats innemen in onze snelle en naar geluk strevende maatschappij. We kijken niet graag naar mensen bij wie het even niet lukt, en het past ook niet in het plaatje dat we van onszelf hebben. En dat terwijl moeilijke ervaringen vaak veel te belangrijk zijn om weg te stoppen, stelt auteur en denker Christa Anbeek. Dat geldt ook voor positieve ervaringen, waarin we onze kwetsbaarheid ervaren zoals verliefdheid of een wandeling in de bergen. Tijdens deze avond onderzochten we de maakbaarheid van het leven. Wat is van waarde, ook als het tegenzit of we ons nietig voelen?

Het boek Voor Joseph en broer is vanaf nu verkrijgbaar in de (online) boekhandel. Klik hier of op de afbeelding om verder te lezen.