Nieuwsbrief

Nacht van de Theologie 2014 voor het eerst publieksevenement

11-02-2014

Nacht van de Theologie

Op zaterdag 21 juni 2014 wordt voor de vierde keer de Nacht van de Theologie georganiseerd. Voor het eerst zijn op dit evenement ook niet-theologen van harte welkom. Het motto van de vierde Nacht van de Theologie is ‘Ieder voor zich en God voor ons allen?’. Een avondvullend programma met onder anderen Mirjam Sterk, Ronald van Raak, Christa Anbeek, Tinkebell, Bert Keizer. 

Thema Nacht van de Theologie

Met het thema  ‘Ieder voor zich en God voor ons allen?’ sluit de Nacht van de Theologie aan bij de oproep van koning Willem-Alexander in de troonrede van 2013 om in de samenleving te participeren. Als er één beroepsgroep is in Nederland die over de denkkracht beschikt om de participatiegedachte handen en voeten te geven, zijn het wel theologen. Naastenliefde is een van de hoofdthema’s van de christelijke religie. Maar hoe kan de theologie het maatschappelijk debat over dit thema verrijken, zonder dienstmaagd van de politiek te worden?

Tijdens de Nacht van de Theologie zal ook de theoloog van het jaar en het beste theologische boek van 2013 worden verkozen. Rond 1 april zullen de genomineerden voor deze twee prijzen bekend worden gemaakt. Het theologiepamflet zal dit jaar geschreven worden door oud-Tweede Kamerlid, theologe en IKON presentatrice Mirjam Sterk.

Locatie Nacht van de Theologie

De Nacht van de Theologie 2014 vindt plaats in de Rode Hoed in Amsterdam. Dit keer geen gala-diner maar een avondvullend programma met vurige debatten, intieme interviews, provocerende preken en swingende muziek. De theologie draaft dit keer door!

Op de website www.nachtvandetheologie.nl vindt u verdere informatie over het programma en kunt u zich aanmelden.

Toegangsprijs: 25 euro (15 euro voor studenten)

De Nacht van de Theologie 2014 wordt georganiseerd door:

Omroepen:  EO, IKON, NCRV

Uitgevers: Meinema, Boekencentrum, Ten Have, Kok, Wever van Wijnen

Kerken: Protestantse Kerk Amsterdam, Remonstranten

Opleidingen: VU, PThU, CHE, Tilburg University

Dagbladen: Trouw en Nederlands Dagblad.

Locatie: Rode Hoed Amsterdam

Productie: Tin Can Producties