Nu verkrijgbaar: ‘De talen van de liefde’ van Åsa Nyvall en Helene Arkhem

Vanaf vandaag is De talen van de liefde van Åsa Nyvall en Helene Arkhem verkrijgbaar bij Uitgeverij Ten Have!

Of bestel hier het e-book!

Over De talen van de liefde

Er zijn verschillende manieren om je liefde te uiten. Sommige mensen communiceren liefde via woorden, anderen via gunsten, aanraking, tijd voor elkaar te maken of geschenken. Dit zijn de vijf talen van de liefde. Niet iedereen spreekt of verstaat alle talen even goed, daardoor kunnen er misverstanden ontstaan. Dit boek leert je te herkennen welke taal jij het beste spreekt en welke je partner: hoe kunnen we elkaar in een relatie beter begrijpen? Ook buiten de liefdesrelatie is De talen van de liefde een eye-opener: in families, vriendengroepen, op de werkvloer. Een praktisch boek over hoe je geluk vindt in relaties.

Over Åsa Nyvall en Helene Arkhem

Åsa Nyvall is relatietherapeut, veelgevraagd spreker en yogalerares. Helene Arkhem is journalist en schrijft veel over relaties, balans in het leven en persoonlijke groei. ‘De talen van de liefde’ is hun eerste boek in het Nederlands.

De talen van de liefde - Asa Nyvall en Helene Arkhem

Lees alvast een eerste fragment van De talen van de liefde

All you need is love, Endless Love, Love Actually… Zo veel liedjes, gedichten, boeken, films en series gaan over liefde. Het is ongetwijfeld een van de sterkste gevoelens die we kunnen hebben. Liefde kan ons juichend gelukkig maken – of diep ongelukkig als hij onbeantwoord blijft. Liefde kan ons kracht geven om ergens mee te breken, ons leven te veranderen en ons dingen laten doen die totaal anders zijn dan onze gebruikelijke patronen en oorspronkelijke plannen. Liefde kan het beste in ons naar boven halen. Of het slechtste – als we ons verraden en gekwetst voelen.

Maar wat is liefde eigenlijk? Behalve een emotionele en lichamelijke reactie op een ander mens?

Deze vraag houdt filosofen, psychologen, biologen, gedragswetenschappers, geestelijken, dichters en onderzoekers al eeuwen bezig. Ja, het is iets waar alle mensen altijd over nagedacht hebben – en ook nu nog over nadenken.

Jaar na jaar is de vraag ‘Wat is liefde?’ een van de meest gestelde vragen op Google, maar een eenduidig of uitputtend antwoord is er niet te vinden met de zoekmachine.

Volgens mijn woordenboek, is liefde: ‘een heel sterk, positief gevoel (voor iemand) dat wordt gekenmerkt door genegenheid en soms seksuele aantrekking alsmede vaak door geestelijke verwantschap etc.’

De definitie op Wikipedia luidt: ‘Liefde is diepe acceptatie van en genegenheid voor, welgezindheid tot of toewijding voor een ander, of eventueel zichzelf.’

Wat is jouw definitie? Wat heb je nodig en wat wil je geven in een relatie? Wat is belangrijk voor je? Het is de moeite waard daarover na te denken.