Nieuwsbrief

Samen verder na verlies van een kind

04-04-2014

Samen verderMirjam Rotenstreich ontvangt eerste exemplaar van bijzonder boek over de dood van een kind

Samen verder na verlies van een kind

Dinsdag 15 april verschijnt Samen verder na verlies van een kind van Beate Matznetter. Dit boek biedt steun aan echtgenoten, geliefden, ouders en hun kinderen. Het spreekt namelijk niet vanzelf dat geliefden na de dood van hun kind samen verdergaan. Onbegrip, verwijten en langdurige psychische klachten kunnen leiden tot een scheiding. Dit boek verkleint de kans op zo’n extra tragedie.

De Nederlandse psychologe Beate Matznetter is dé deskundige op dit gebied: ze specialiseerde zich in rouwtherapie, nadat zij en haar man een kind verloren hadden. Ze weet wat ouderparen meemaken en nodig hebben. Speciaal voor haar boek, gebaseerd op eigen ervaringen en op die van haar cliënten, interviewde ze acht andere stellen.

Zaterdag 12 april presenteert Beate haar boek op de Vrije School in Utrecht. Mirjam Rotenstreich, auteur en echtgenote van A.F. Th. van der Heijden, die Tonio – Een requiemroman (2011) schreef over hun in 2010 verongelukte zoon, neemt het eerste exemplaar in ontvangst.

Mirjam Rotenstreich over Samen verder: ‘Een mooi project dat u onder handen heeft. Belangrijk ook. Voor uzelf, maar zeker ook voor anderen.’

Samen verder na verlies van een kind
Beate Matznetter
€ 14,99
Paperback, 160 pagina’s
ISBN 9789025903725
Verschijnt 15 april 2014