Nieuwsbrief

Vier met ons de 100e geboortedag van Etty Hillesum

07-01-2014

Op 15 januari 2014 is het honderd jaar geleden dat Etty Hillesum werd geboren. Met haar nagelaten dagboeken en brieven is zij nog steeds een inspiratiebron voor velen. Geïnspireerd door Etty’s bezielde innerlijk leven en diepgravend zelfonderzoek schreven docent Ton Jorna en actrice Julika Marijn het boek Altijd Etty. Nieuwsgierig naar hoe andere lezers Etty’s werk hebben beleefd en wat het hun gebracht heeft, zijn zij voor dit boek ook in gesprek gegaan met acht meer en minder bekende Nederlanders.

Boekpresentatie en theatervoorstelling
Op de 100e geboortedag van Etty Hillesum presenteren Ton Jorna en Julika Marijn hun boek:
Altijd Etty; Etty Hillesum, inspiratiebron voor een rijk innerlijk leven.

Voorafgaand speelt Julika dagboekfragmenten van Etty uit haar theatervoorstelling ‘Denkend Hart’. Zoals bij een goed verjaardagsfeest gebruikelijk, verzoeken wij u om u voor de gelegenheid feestelijk te kleden. We sluiten de avond af met een toast en taart.

U bent van harte welkom.

Programma
19.00 – 19.30 Inloop
19.30 – 20.15 theatervoorstelling Denkend Hart
20.15 – 20.45 Presentatie Altijd Etty en uitreiking van het eerste exemplaar aan Carlo Leget
20.45 – 21.15 Prosecco & taart

Datum: 15 januari 2014
Locatie: Amstelkerk, Amstelveld 10, Amsterdam
Toegang: € 7,50

Koop hier uw tickets>>

Over de theatervoorstelling ‘Denkend Hart’
Julika Marijn speelt fragmenten uit de indrukwekkende oorlogsdagboeken van Etty Hillesum. Tegen het decor van Amsterdam in de Tweede Wereldoorlog beschrijft Etty haar zoektocht naar zichzelf en haar eigen waarheid. Ze probeert al schrijvend haar gevoelens en gedrag te duiden; eerlijk, ontroerend en vol humor. Julika brengt in ‘Denkend Hart’ Etty Hillesum op eenzelfde wijze tot leven.