Nieuwsbrief

De weg

wat Chinese filosofen ons over het goede leven leren

Michael Puett, Christine Gross-Loh

ISBN: 9789025904159
Uitgeverij: Have, Ten
Uitvoering: Paperback / softback
Omvang: 240 pagina's
Afmeting: 216 mm x 136 mm x 28 mm
Verschijningsdatum: 29-04-2016
Taal: Nederlands
Genre:

De Weg toont de wijsheid van het alledaagse. Lees en leef dit boek.De weg biedt een geheel nieuwe kijk op het dagelijks leven. Michael Puett, Harvards populairste docent, laat zien hoe Chinese denkers ons inspireren tot grote en kleine veranderingen.

In De weg put hij hiervoor uit het werk van zes grote Chinese filosofen zoals Confucius en Lao Tze. Mede door de waarde die zij aan kleine gebaren, rituelen en goede gewoontes hechten, bieden zij een totaal ander wereldbeeld dan westerse denkers of boeddhistische leraren.

De weg daagt ons uit onze diepgewortelde overtuigingen te herzien. Volgens Puett betekent ‘het goede leven’ niet een groots programma of doel uitvoeren, maar een weg bewandelen.

Aan de hand van voorbeelden uit het alledaagse leven, legt Puett de denkbeelden van de oude Chinese filosofen uit. Hij inspireert tot kleine, haalbare veranderingen in onze manier van werken, opvoeden, politiek bedrijven en relaties aangaan, met mogelijk verstrekkende gevolgen voor onszelf en de wereld.

 De weg biedt een nieuwe kijk op bijna alles! 

€ 20,99 Op voorraadBestel veilig en betrouwbaar bij onze eigen webshop Boekenwereld.com. Vanaf € 19,95 geen verzendkosten!

Direct bestellen

Andere boeken van Michael Puett

Andere boeken van Christine Gross-Loh