Aanmelden Cursus – Aan de slag met je dood

Leuk dat je mee wilt doen aan de gratis cursus van Claudia Crobatia over hoe de dood je tot inzichten brengt die te leren zijn uit grote levenslessen! Om de twee dagen sturen we je een les toe. Je hoeft niet te wachten tot je op je sterfbed ligt om deze te leren – je kunt hier nu al mee aan de slag, ongeacht hoe oud je bent of hoe lang je nog zult leven. De cursus duurt in totaal acht dagen.

Welke vier lessen kun je verwachten?

  1. Wat zijn jouw woorden voor het complexe onderwerp van de dood?
  2. Waar komen jouw geloofsovertuigingen rondom de dood precies vandaan?
  3. Hoe ontstijg je jouw angst voor de dood?
  4. Hoe krijg je meer grip op de onzekere en onbekende kant van de dood?

Meld je gratis aan:

  •  *
  •  *
  •  *

Meer weten?

We denken er het liefst nooit aan: het feit dat we ooit zullen sterven. De algehele houding van onze moderne samenleving is er een waarin de dood zo veel mogelijk wordt genegeerd. Maar vroeg of laat zullen we eraan moeten geloven. Bovendien brengt het reflecteren op de eigen sterfelijkheid veel voordelen met zich mee. De dood brengt je tot inzichten die te leren zijn uit de grote levenslessen. Je hoeft niet te wachten tot je op je sterfbed ligt om deze te leren – je kunt hier nu al mee aan de slag, ongeacht hoe oud je bent of hoe lang je nog zult leven.

Claudia Crobatia analyseert waarom de dood zo’n taboe is in onze cultuur en hoe andere culturen hier op een gezondere manier mee omgaan. Door middel van death awareness worden we meer bewust van onze eigen sterfelijkheid. Dit draagt bij aan een leven met meer geluk en betekenis, en een meer natuurlijke omgang met het levenseinde.