Boekpresentatie Lisa Doeland

22/06/2023
19:30

Athenaeum Boekhandel Spui en Nieuwscentrum
Spui 14-16
1012 XA, Amsterdam


Activiteit: Beurs

Op donderdag 22 juni is de boekpresentatie van Lisa Doeland van Apocalypsofie bij Athenaeum Boekhandel. Aanmelden kan hier.

Waar: Athenaeum Boekhandel op het Spui

Datum en tijd: 22 juni om 19:30

 

Over Apocalypsofie

Leven gaat onvermijdelijk gepaard met verlies, met verval en met afval – wie leeft maakt vuile handen en laat een ecologische voet­afdruk achter. Toch dromen we liever van recycling zonder restjes binnen een circulaire economie, van een wereld waarin alles zich laat opruimen en oplossen. Lisa Doeland confronteert ons met het illusoire karakter van deze ‘Groene droom’. Apocalypsofie stelt niet gerust, maar biedt wel handvatten voor leven in tijden van uitster­ving. Waar het op aankomt, is jezelf steeds de vraag stellen hoe je dat zo goed mogelijk kunt doen. Filosoferen is leren om te sterven. In tijden van ecologische catastrofe moeten we echter niet alleen met onze sterfelijkheid om leren gaan, maar ook met onze ‘uitsterfelijkheid’. Hoe kan de filosofie ons leren om uit te sterven?
‘Wat als er niemand meer over is om überhaupt nog de vraag te stellen naar het goede, het ware, en het schone?’

Over Lisa Doeland

Lisa Doeland is filosoof. Ze werkt aan de Radboud Universiteit en de UvA en doet promotieonderzoek naar afval. Samen met Naomi Jacobs en Elize de Mul schreef ze Onszelf voorbij: Kijken naar wat we liever niet zien (2018). Haar essays verschenen onder meer in De Groene AmsterdammerWijsgerig Perspectief en de Nederlandse Boekengids.

 

Boekpresentatie Lisa Doeland