Dialogisch denken met Babah Tarawally & David Van Reybrouck

14/09/2019
15:00 - 16:00

Koloniaal Instituut (Campus Middelheim, UAntwerpen)
Middelheimlaan 1
2020, Antwerpen


Activiteit: Lezing
Website: Het dansende denken
Ticketservice: Aanmelden

Meer dan 60 filosofen, literatoren, muzikanten en andere kunstenaars nemen deel aan het jubileumfeest voor het 10-jarige bestaan van filosofiehuis Het zoekend hert ° The searching deer, op zaterdag 14 en zondag 15 september 2019. Op 8 locaties in Berchem en Antwerpen zijn meer dan 30 events gepland.

Onder de noemer HET DANSENDE DENKEN VAN HET ZOEKEND HERT wordt een tweedaags muzisch-filosofisch evenement georganiseerd. Over prangende actuele thema’s, zoals een doorgeslagen identiteitspolitiek, het belang van een kunstzinnig en dynamisch denken. Vooral ook over de impact van muziek en dialectiek op het denken en voelen, handelen en wandelen.

Babah Tarawally & David Van Reybrouck

De geschiedenis van de 20ste eeuw heeft aangetoond tot wat een doorgeslagen identiteitsdenken kan leiden. Het scheppen van vijandbeelden en benadrukken van verschillen, vaak op basis van vooroordelen, brengt niet alleen een zorgzaam, humaan denken in gevaar. De altijd scherpzinnig denkende en zorgzaam sprekende auteur David Van Reybrouck gaat hierover in gesprek met de Nederlandse schrijver en columnist Babah Tarawally. Dr. Tinneke Beeckman verzorgt de inleiding.

Dialogisch denken met Babah Tarawally & David Van Reybrouck