Lezing door Sarah Bakewell bij Het Humanistisch Verbond

28/10/2023
15:30 - 17:15

Activiteit: Lezing

Bestsellerauteur Sarah Bakewell geeft op 28 oktober een lezing over koppig optimisme: ‘Hoe houd je je staande in onzekere tijden?’. Een krachtig pleidooi voor menselijkheid in een verdeelde wereld.

Deze middag houdt de schrijver een krachtig (Engels gesproken) pleidooi voor menselijkheid in een verdeelde wereld. Daarvoor neemt ze je mee in 700 jaar aan vrijdenkers en humanisten die baanbrekend zijn geweelocast op ons denken en doen. Stuk voor stuk zijn ze te herkennen aan hun koppig optimistische-houding: ze zijn niet naïef, maar tegen de klippen in geloven zij in positieve verandering en de mogelijkheden van mensen.

Locatie en tickets

Luxor Live
Willemsplein 10
6811 KB Arnhem

Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Over De humanisten

Sarah Bakewell schetst de fascinerende geschiedenis van het humanisme: het verhaal van mensen die zelf wilden denken, los van traditie en georganiseerde religie. Deze vrijdenkers maakten het wereldbeeld dat in het Westen nog steeds het onze is en deden baanbrekende ontdekkingen in wetenschap, filosofie, literatuur en beeldende kunst.

Bakewell onderzoekt wat humanisme is en hoe het door de geschiedenis heen tot bloei is gekomen ondanks tegenstand van fanatici, mystici, tirannen en cultuurpessimisten.

Lezing door Sarah Bakewell bij Het Humanistisch Verbond