Literaire Avond ‘Willem van Oranje’ met o.a. Arnout van Cruyningen

29/11/2018
19:00 - 22:00

Museum Prinsenhof Delft
St. Agathaplein 1
, Delft


Activiteit: Lezing
Website: Meer informatie
Ticketservice: Aanmelden

Op donderdag 29 november organiseert Museum Prinsenhof Delft een literaire avond over Willem van Oranje met de auteurs Arnout van Cruyningen, Ronald de Graaf en Femke Deen. Het avondprogramma is inclusief een bezoek aan de tentoonstelling Willem van Oranje is hier!.

In 1568, precies 450 jaar geleden, begon de Tachtigjarige Oorlog. In diverse media, tentoonstellingen en tv-programma’s is dit jaar veel aandacht besteed aan deze belangrijke episode uit de Nederlandse geschiedenis. Ook zijn er verschillende nieuwe boeken verschenen over de Opstand en Willem van Oranje en zijn naasten.

Tijdens deze literaire avond reizen we terug naar de tijd van Willem van Oranje en de Tachtigjarige Oorlog met drie Nederlandse auteurs. Zij presenteren tegelijkertijd hun eigen publicaties: ‘De Tachtigjarige Oorlog’ (Arnout van Cruyningen), ‘De Prins’ (Ronald de Graaf) en ‘Anna van Saksen – Verstoten bruid van Willem van Oranje’ (Femke Deen).

Programma:

19.00 uur : Inloop met koffie en thee
19.30 uur : Auteurs aan het woord
20.45 uur : Bezoek tentoonstelling ‘Willem van Oranje is hier!’, boekverkoop en signeersessie.
22.00 uur : Einde programma

Praktische informatie:

  • Wanneer: donderdag 29 november van 19.00 tot 22.00 uur
  • Waar: Museum Prinsenhof Delft, St. Agathaplein 1, Delft
  • Kosten: € 6,00 regulier / € 3,00 Museumkaart, Delftpas en student / gratis voor Vereniging Vrienden van het Prinsenhof.
  • Meld u aan via http://bit.ly/LiteraireAvond2911. U betaalt op de avond zelf aan de kassa.