Michael Sandel te gast bij Brainwash

08/05/2023
19:30

De Brakke Grond
Nes 45
, Amsterdam


Activiteit: Beurs

Op maandag 8 mei is Michael Sandel te gast bij Brainwash! Hij gaat in gesprek over morele en ethische vragen, spreekt over de groeiende kloof tussen arm en rijk en de verdeeldheid in de politiek.

 

Wanneer: maandag 8 mei 2023 om 20:00 uur (inloop: 19:30 uur)

Waar: De Brakke Grond, Nes 45 in Amsterdam

Tickets zijn verkrijgbaar via Brainwash.

 

 

 

Over Michael Sandel

Michael J. Sandel (1953) is hoogleraar politieke wetenschappen aan Harvard University. Wekelijks worden zijn spectaculaire colleges over rechtvaardigheid door meer dan 1000 studenten bezocht. Hij heeft verschillende bestsellers geschreven, waaronder De tirannie van verdienste. Bekijk hier verschillende boeken van Michael J. Sandel.

 

Over zijn nieuwste boek Het onbehagen in de democratie

Op 31 mei verschijnt de herdruk van Het onbehagen in de democratie.
Het onbehagen in de democratie is een compleet herziene editie van het invloedrijke boek van Michael J. Sandel. Hij constateerde in de jaren 90 al een diepe ontevredenheid in het democratisch bestel en de ongelijkheid tussen rijk en arm. Een kwart eeuw later heeft Sandel zijn visionaire werk geactualiseerd. Hij laat zien hoe de geglobaliseerde economie een samenleving van winnaars en verliezers creëerde, die de voedingsbodem bleek van de giftige politiek van onze tijd.

Over De tirannie van verdienste

Bestsellerfilosoof Michael Sandel maakt de balans op van de democratie. Veel mensen voelen zich niet meer vertegenwoordigd door de bestuurlijke elites en wenden zich tot populistische leiders en partijen. Het probleem is dat onze samenleving mensen met een hogere opleiding onevenredig beloont en de rest terzijde schuift. Dit is de tirannie van verdienste.

Michael Sandel te gast bij Brainwash