Presentatie Huub Oosterhuis over ‘Handgeschreven’

20/11/2020
16:00 - 17:00

Activiteit: Presentatie

Op 17 november verschijnt Handgeschreven van Huub Oosterhuis. Handgeschreven is een gedichtenbundel met thema’s als geloof, liefde en verbinding. De presentatie is uitsluitend online te volgen.

Huub Oosterhuis presenteert zijn nieuwe boek via livestream vanuit Scheltema op 20 november 2020 om 16:00. Ook zijn dochter Trijntje Oosterhuis zingt tijdens deze presentatie. Wil jij deze presentatie graag online bijwonen? Dit kan via Facebook en Youtube.

Praktische informatie

 

Over Handgeschreven

Huub Oosterhuis vertelt het verhaal van zijn leven in een nieuwe, grootse verzameling gedichten. In deze monumentale uitgave vertelt Oosterhuis over zijn leven aan de hand van gedichten. Bekende thema’s als geloof, verbinding en liefde komen aan de orde. Veel van de gedichten in deze uitgave zijn nieuw, al eerder gepubliceerde gedichten zijn opnieuw bewerkt.

 

 

Over Huub Oosterhuis

Huub Oosterhuis (1933) schrijft dichtbundels, essays, liederen en leerdichten.

Oosterhuis debuteert in 1961 met de bundel Uittocht en krijgt landelijke bekendheid al sinds hij bij de uitvaartdienst van Prins Claus een persoonlijke overweging houdt.

Verder is hij oprichter van De Populier – voorganger van De Balie – en De Rode Hoed. Ook is hij initiatiefnemer van De Nieuwe Liefde, een huis voor debat, bezinning en poëzie dat in februari 2011 haar deuren opende aan de Da Costakade in Amsterdam.

Oosterhuis is redacteur van het Nieuwe Liefde Magazine, hij ontving in 2002 een ere-doctoraat van de Vrije Universiteit voor zijn liturgische teksten en initieerde in 1993 de VSB Poëzieprijs.

Presentatie Huub Oosterhuis over 'Handgeschreven'