Ralien Bekkers en Herman Wijffels: ‘ Zo kan het niet langer’

25/10/2023
20:00 - 22:00

Activiteit: Beurs

 

Ralien Bekkers en topeconoom Herman Wijffels ontmoeten elkaar 25 oktober in de Bilthovense Boekhandel om met elkaar en het publiek in gesprek te gaan.

Bekkers en Wijffels bespreken thema’s uit het boek Zo kan het niet langer.  Het boek schreef Ralien Bekkers kwam uit bij Uitgeverij Ten Have.

Vrouwelijk leiderschap en de invloed van de mannelijke machtsmonopolie op de klimaatcrisis staan centraal.

De bijeenkomst start om 20.00 uur, met vanaf 21.30 uur gelegenheid voor signeren van boeken door zowel Bekkers (Zo kan het niet langer) als Wijffels (De gulden snede). Toegang is gratis met aansluitende borrel. U bent allen van harte welkom om op deze avond in gesprek te gaan.

Over het boek 

We staan op een cruciaal punt in de klimaatcrisis en met het oude, mannelijke leiderschap gaan we het niet redden. Ralien Bekkers put uit haar ervaringen bij internationale organisaties, waaronder de VN, om te laten zien dat er iets grondig mis is met het mannelijke machtsmonopolie.

Maar er is hoop. Steeds meer vrouwen en meisjes leiden de duurzame revolutie en werken aan de broodnodige systeemverandering. Zij wijzen volgens Bekkers de weg naar een houdbaar en vreugdevol leven hier op aarde.

Over Ralien Bekkers

Ralien Bekkers adviseert overheden en instituties op het gebied van klimaat. Eerder werkte ze bij de VN en studeerde ze aan Yale University.

Over Herman Wijffels

Herman Wijffels is bekend als leidend econoom, politicus, bankier en bestuurder (onder meer bij de Rabobank, Wereldbank, en SER), waarin hij altijd een belangrijk voorvechter van de duurzaamheidstransitie is geweest.