Roman Krznaric spreekt bij The School of Life

22/04/2021
20:00 - 21:30

Activiteit: Lezing

In dit event en in zijn boek De goede voorouder, vertelt Roman Krznaric ons dat er nog hoop is voor de wereld. Van de piramides tot zorgstelsels, de mensheid heeft altijd het aangeboren vermogen gehad om plannen te maken voor het nageslacht en acties te ondernemen die nog decennia, eeuwen, zelfs millennia doorklinken. Als we goede voorouders willen worden, is het nu tijd om deze vindingrijke vaardigheid in ere te herstellen en te verrijken.

Ben je enthousiast en wil je dit event meemaken? Bestel dan nu een ticket via The School of Life! Heb je het boek van Krznaric nog niet in huis? Bestel het dan nu hier.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 22 april
Start: 20:00 uur
Einde: 21:30 uur
Voertaal: Engels
Locatie: Zoom

Tickets bestellen via The School of Life

Regulier ticket: € 15,- (+ € 0,96 servicekosten)
Regulier ticket + terugkijken: € 20,- (+ € 0,96 servicekosten)

Over het boek

Onder alle grote problemen waar de wereld mee worstelt, ligt één kraakheldere oorzaak: we denken alleen aan de korte termijn. In dit urgente en praktische filosofieboek breekt bestsellerauteur Roman Krznaric het debat hierover open. Hij beschrijft de geschiedenis van dit kortetermijndenken en schetst hoe we verder kunnen kijken dan onze eigen generatie lang is. Krznaric beschrijft een nieuwe manier.

De grote problemen van onze tijd gaan allemaal terug op één ding: we denken alleen aan de korte termijn. Dat denken koloniseert de toekomst. Je ziet het in het bedrijfsleven, de politiek en het persoonlijk leven. Zo ontstaat steeds meer ongelijkheid tussen bevolkingsgroepen en nemen existentiële dreigingen toe. We staan aan de rand van de afgrond.

Toch is er hoop, volgens Roman Krznaric. Om goede voorouders te worden moeten we onder meer onze economie en politiek radicaal omvormen – een enorme opgave. Maar onder die ambitieuze doelen ligt iets wat we zelf kunnen doen: onze kortzichtigheid inruilen voor langetermijndenken. Krznaric onthult zes praktische manieren om onze hersenen hierin bij te scholen. Dan verschuiven we de loyaliteit van onze eigen generatie naar de hele mensheid, en kunnen we onze planeet en onze toekomst redden.


Of bestel het e-book.