Sarah Bakewell spreekt op het Brainwashfestival

29/10/2023 - 30/10/2023
13:00 - 00:00

Activiteit: Beurs

Bestsellerauteur Sarah Bakewell spreekt op 29 oktober 2023 op het Brainwashfestival op het Leidse plein in Amsterdam.

 

 

Hoe vel je morele oordelen? Laat jij je leven bepalen door politieke dogma’s of religieuze geboden of laat jij je als humanist leiden door autonomie en verantwoordelijkheid tegenover de wereld? We duiken in het werk van onze humanistische voorgangers als Erasmus, Voltaire en Zora Neale Hurston. We onderzoeken het belang van vrij denken, autonomie en optimisme.

Bestel hier je tickets!

 

Praktische informatie

Datum: 29 oktober 2023

Tijd: 13:00 – 00:00

Locaties in Amsterdam: Melkweg, Paradiso, De Balie, Club Up, de Kring en Bellevue

Festivalticket: € 42,50

Studentenfestivalticket: € 29,50 (beperkt bedrag aantal kaartjes beschikbaar)

Let op: Je Festivalticket geeft toegang tot alle programma’s op 29 oktober. Tickets voor de Festival Specials op 27 en 28 oktober zijn apart verkrijgbaar.

Over De humanisten

Sarah Bakewell schetst de fascinerende geschiedenis van het humanisme: het verhaal van mensen die zelf wilden denken, los van traditie en georganiseerde religie. Deze vrijdenkers maakten het wereldbeeld dat in het Westen nog steeds het onze is en deden baanbrekende ontdekkingen in wetenschap, filosofie, literatuur en beeldende kunst. Bakewell onderzoekt wat humanisme is en hoe het door de geschiedenis heen tot bloei is gekomen ondanks tegenstand van fanatici, mystici, tirannen en cultuurpessimisten.

 

Sarah Bakewell spreekt op het Brainwashfestival