De levensles van… Marinus van den Berg

Vandaag beginnen we met een nieuwe serie bij Uitgeverij Ten Have: De levensles van. Hierin stellen we drie vragen aan een van onze auteurs over hun boeken en hun verbondenheid met onze uitgeverij. De eerste die aan de beurt is, is Marinus van den Berg. Hij heeft al meerdere boeken bij ons uitgegeven. De rode draad in zijn oeuvre is dat je omgaan met de dood niet weg moet stoppen. In zijn nieuwste boek, Dicht op de dag, schrijft hij over zijn ervaringen en bijzondere ontmoetingen die worden afgewisseld met prachtige gedichten. Vandaag vertelt hij hierover.

Uitgeverij Ten Have maakt boeken over de grote vragen van het leven. Verhalen die ons iets wezenlijks te vertellen hebben, die ons raken, op welke manier ze verteld worden dan ook. Op welke wijze voel jij je als auteur hiermee verbonden?

Door mijn werk als geestelijk verzorger en mijn speciale aandacht voor de vraag hoe afscheid, verlies en rouw iemands leven kleuren, ontmoet ik veel mensen met levensvragen en ook verrassende antwoorden. Ik denk dat er van mensen die veel verdriet kennen ook veel te leren is.

Wat was voor jou de aanleiding voor het schrijven van Dicht op de dag?

Al jaren schrijf ik een dagboek. Stilstaan bij de dag laat me zien dat er in een dag veel parels verborgen kunnen zijn. Dit schrijven intensiveert mijn leven. Ik stel me open voor wie en wat op mijn weg komt. Dichtbij de dag laat iets van het jaar waarin mijn jongste zus overleed.

Welke levensles zou je willen delen met jouw lezers?

Leef niet bij de dag, maar leef in de dag. Stel je open voor de dag. Je ontvangt meer dan je verwacht.

Dicht op de dag

Schrijven als levenswijze

Het boek Dicht op de dag is een persoonlijk boek, waarin Van den Berg zoekt naar spirituele bronnen, die betekenis kunnen geven aan ons leven. Wat is in het informatietijdperk echt van betekenis? Marinus van den Berg zoekt antwoorden in korte, poëtische teksten en in langere prozateksten. Hij schrijft op de huid van de dag, maar gaat ook eerlijk na wat de actualiteit onderhuids met hem doet. Daarbij schenkt hij aandacht aan de christelijke traditie waarin hijzelf staat.

€19,99

Bestel direct