7 boeken die jou door de herfst gaan slepen

Koude voeten, een stapel werk en buiten regen. De herfst is weer begonnen!  Heb jij ook altijd last van een najaarsdipje? Dit jaar loodsen wij jou deze regenachtige tijd door, we selecteerden 7 boeken die je door de herfst gaan slepen.

Kom tot rust met verhalen van Henrik Fexeus en Catharina Enblad uit hun nieuwste boek Reload, Ben je geïnteresseerd in het boeddhisme? Dan is Alles hier is welkom van Pema Chödrön misschien wel wat voor jou. Verder lichten we boeken uit van onder andere Anselm Grün en Rick Hanson.

Wil je wekelijks op de hoogte gehouden worden van acties als deze? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

7 boeken die jou door de herfst gaan slepen

1. Reload

Henrik Fexeus & Catharina Enblad

Na jarenlang onderzoek kwamen Fexeus en Enblad tot de Reload-techniek. Een techniek om snel en slim je geest en lichaam te herstellen en te resetten.

Hun boek presenteert een reeks technieken gebaseerd op recent wetenschappelijk onderzoek naar stress, herstel, mindfulness, time management en cognitieve psychologie.

Of bestel het e-book

 

2. Het wonder van mindfulness

Thich Nhat Hanh

In ‘Het wonder van mindfulness. De klassieke gids’ geeft zenmeester Thich Nhat Hanh praktische aanwijzingen en oefeningen om kalmte en gemoedsrust te vinden.

Via mindfulness leren we ons te verbinden met het hier en nu, zodat we onszelf en de wereld om ons heen steeds beter begrijpen.

Thich Nhat Hanh brengt wezenlijk geluk voor iedereen binnen handbereik.

 

 

Of bestel het e-book

 

3. Wordt gelukkig als een boeddhistische monnik 

Gelong Thubten

We zoeken constant naar dingen buiten onszelf om gelukkig te worden. Maar in dit technologische tijdperk maakt dat ons vooral druk en ongelukkig. Wat is dan het geheim van geluk?

Het heeft niets met magie of geheimzinnig processen te maken, maar is te vinden in die kleine momenten van aandacht. Geluk zit in jezelf en ligt op je te wachten.

Aan de hand van zijn eigen ervaringen en meditatieoefeningen neemt Thubten ons mee in zijn wereld. Met zijn warme inzichten verandert hij onze relatie met onze gedachten en emoties.

 

 

Of bestel het e-book

 

4. Veerkracht

Rick Hanson

Via eenvoudige oefeningen en praktische adviezen kan iedereen vanaf nu eigen innerlijke krachtbronnen ontwikkelen. Je hebt namelijk zelf invloed op je hersenen: door te oefenen kun je ze blijvend veranderen. Als je dit boek gelezen hebt ga je niet alleen beter om met tegenslag, ook heb je een hoger basisgeluksniveau.

Veerkracht stelt je in staat om oude wonden te genezen, stress en problemen beter aan te kunnen en je hersenen te programmeren voor veerkracht en geluk. Zo vind je balans en harmonie – op je werk, in relaties met anderen en overal in je leven.

 

 

Of bestel het e-book

 

5. Alles hier is welkom

Pema Chödrön

Met persoonlijke verhalen en praktische oefeningen moedigt Pema Chödrön ons aan om onszelf en onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Dat kan alleen als we onze pijn aanvaarden en niet weglopen bij weerstand.

Alles hier is welkom helpt ons om onze eigen en andermans fouten te accepteren, tegenslagen te zien als mogelijkheden voor innerlijke groei en uit te gaan van het goede in alle mensen, ook als we het fundamenteel oneens zijn.

Wijsheid voor velen, ongeacht hun religie en spirituele traditie

 

 

Of bestel het e-book

 

6. Creative quest

Questlove 

In ‘Creative Quest’ laat Questlove zien hoe hij en talloze collega-artiesten, waaronder Björk, Elvis Costello, Pharrel Williams en Malcolm Gladwell, steeds maar weer op nieuwe ideeën komen. Dichter bij het creatieve proces kun je niet komen. Met veel humor, smeuïge anekdotes en praktische tips leert Questlove je denken als een scheppend artiest.

Iedereen is gebaat bij nieuwe ideeën, en met ‘Creative Quest’ maak je creativiteit tot een gewoonte.

 

 

Of bestel het e-book

 

7. Flow

Mihaly Csikszentmihalyi

De psycholoog Mihaly Csikszentmihalyi deed grensverleggend onderzoek naar flow: wat maakt een ervaring bevredigend en wat gebeurt er als we opgaan in het moment. De eerste verschijning van Flow (1990) was een mijlpaal in het denken over de kwaliteit van onze ervaring. Sindsdien zweren topsporters, muzikanten en professionals wereldwijd bij deze methode.

Door dit boek leren ze hun bewustzijn kennen, ontdekken ze wat waar geluk inhoudt en verbeteren ze de kwaliteit van hun prestaties en leven.

 

 

Of bestel het e-book