7 mooie boeken voor Sinterklaas

Ondanks dat het dit jaar misschien iets anders is dan dat we gewend zijn is Sinterklaas weer in het land!

Speciaal voor deze jaarlijkse feestdag hebben wij 7 mooie boeken geselecteerd. Want wat is nou leuker dan een paar echte letters bij je favoriete chocoladeletter? Een boek als cadeau voor Sinterklaas doet het altijd goed!

Begin bijvoorbeeld met de effectieve Reload-techniek van Henrik Fexeus en Catharina Enblad. Of leer meer over de voordelen van het nemen van rust in De kracht van rust van Mirjam van de Vegt.

Welke zet jij op je verlanglijstje?

 

1. De kracht van rust

Mirjam van der Vegt

Je agenda zit vol en in je hoofd is het druk. De balans tussen werken en rusten is kwijt. Hoe zorg je ervoor dat je weer met plezier je leven leidt?

Van der Vegt laat met de inspirerende verhalen van o.a. rapper Typhoon, bergbeklimmer Katja Staartjes en bisschop Ancelimo zien dat je in goed gezelschap verkeert wanneer je even gas terugneemt.

8 tegendraadse lessen die laten zien wat rust nemen met ons lichaam en geest doet.

 

 

Of bestel het e-book

2. Eindelijk weten wat seks is

Linda Duits

We willen het, doen het, dromen ervan en spreken erover. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het de reden is van ons bestaan: seks. Maar wat is het precies? Een lastige vraag.

Ging het alleen om vaginale penetratie, dan zouden homo’s nooit seks hebben. En als het puur draaide om voortplanting, dan waren we er niet zo door geobsedeerd.

‘Seks’ betekent verschillende dingen in verschillende contexten. In dit boek analyseert Linda Duits die verschillende perspectieven.

 

 

Of bestel het e-book

3. De tirannie van verdienste

Michael J. Sandel

Bestsellerfilosoof Michael J. Sandel maakt de balans op van de democratie. Veel mensen voelen zich niet meer vertegenwoordigd door de bestuurlijke elites en wenden zich tot populistische leiders en partijen.

Het probleem is dat onze samenleving mensen met een hogere opleiding onevenredig beloont en de rest terzijde schuift. Dit is de tirannie van verdienste.

 

 

Of bestel het e-book

4. Reload

Hendrik Fexeus & Catharina Enblad

Ben jij toe aan een shotje Reload?

Henrik Fexeus en Catharina Enblad ontwikkelden de baanbrekende methode Reload. Het probleem is duidelijk: is er een manier waarop je kan herstellen van alle stress en drukte zonder dat het ten koste gaat van jouw ambities? Na jarenlang onderzoek kwamen Fexeus en Enblad tot de Reload-techniek.

 

 

Of bestel het e-book

 

5. Eén ding tegelijk

Rick Hanson

Rust in je hoofd vinden was nog nooit zo eenvoudig.

Voor wie denkt dat mindfulness moeilijk is, is er nu Eén ding tegelijk. Bestsellerauteur Rick Hanson geeft in dit handzame boek eenvoudige oefeningen die goed in het dagelijks leven in te passen zijn. Ze beschermen tegen stress, verbeteren de stemming en versterken het brein. De oefeningen zijn gegroepeerd rond thema’s als ‘goed voor jezelf zorgen’, ‘van het leven genieten zoals het is’, ‘beter functioneren thuis en op het werk’ en ‘vrede sluiten met je emoties’.

 

 

Of bestel het e-book

6. Psychologie van het uiterlijk

Liesbeth Woertman

‘Ik doe het voor mezelf’ is een veelgehoorde uitspraak van mensen die cosmetische chirurgie ondergaan. We smeren zalfjes, slikken pillen en laten artsen snijden in ons eigen vlees. Doen we dat echt alleen maar voor onszelf?

Liesbeth Woertman maakt in Psychologie van het uiterlijk duidelijk dat ons zelfbeeld bestaat bij de gratie van anderen. Zonder spiegel, geen zelfbeeld. Woertman kiest in haar boek niet alleen voor de psychologische invalshoek, maar gebruikt ook filosofische, biologische en sociologische inzichten.

 

 

Of bestel het e-book

7. Flow

Mihaly Csikszentmihalyi

De psycholoog Mihaly Csikszentmihalyi deed grensverleggend onderzoek naar Flow: wat maakt een ervaring bevredigend en wat gebeurt er als we opgaan in het moment.

De eerste verschijning van Flow (1990) was een mijlpaal in het denken over de kwaliteit van onze ervaring. Sindsdien zweren topsporters, muzikanten en professionals wereldwijd bij deze methode. Door dit boek leren ze hun bewustzijn kennen, ontdekken ze wat waar geluk inhoudt en verbeteren ze de kwaliteit van hun prestaties en leven.

 

 

Of bestel het e-book