Black Friday acties

Het is weer zover: Black Friday! Ook dit jaar hebben wij weer geweldige titels tijdelijk afgeprijsd. Kom tot rust, leer om mindfull te zijn, lees over een feministisch icoon of ontdek het geheim van creativiteit. Het perfecte moment om nieuwe boeken te ontdekken!

De acties gelden vanaf 26 november tot 24 december 2021.

De kracht van rust

Hoe leef je zo dat je je energiek voelt en niet steeds het gevoel hebt dat het net teveel is. Hoe ga je van streven naar leven? In dit boek ontdek je jouw haalbare weg. Want wie veel werkt, mag veel rusten. Wanneer je de reis naar je hart maakt en kiest voor gezonde gewoontevorming rondom rust, schieten werkplezier en kwaliteit omhoog.

Dit boek is niet de volgende to-do lijst om af te vinken, maar helpt je een nieuwe levenshouding te ontwikkelen. Alles wat vandaag op je pad komt, is genoeg. Ga zitten op je luie stoel, sla dit boek open en ontdek het goede leven door middel van acht praktische en tegendraadse levenslessen. Lees in elk hoofdstuk een motiverend verhaal van iemand die leerde rusten middenin de chaos. Deze inspirators laten zien dat je niet hoeft te wachten met rusten totdat je alles op orde hebt.

Van € 20,99 voor € 15,00

Of bestel het ebook van €9,99 voor €3,99

De goede voorouder

De grote problemen van onze tijd gaan allemaal terug op één ding: we denken alleen aan de korte termijn. Dat denken koloniseert de toekomst. Je ziet het in het bedrijfsleven, de politiek en het persoonlijk leven. Zo ontstaat steeds meer ongelijkheid tussen bevolkingsgroepen en nemen existentiële dreigingen toe. We staan aan de rand van de afgrond.

Toch is er hoop, volgens Roman Krznaric. Om goede voorouders te worden moeten we onder meer onze economie en politiek radicaal omvormen – een enorme opgave. Maar onder die ambitieuze doelen ligt iets wat we zelf kunnen doen: onze kortzichtigheid inruilen voor langetermijndenken. Krznaric onthult zes praktische manieren om onze hersenen hierin bij te scholen. Dan verschuiven we de loyaliteit van onze eigen generatie naar de hele mensheid, en kunnen we onze planeet en onze toekomst redden.

De belangrijkste vraag die we onszelf moeten stellen is: ‘Zijn we een goede voorouder?’

van € 22,99 voor € 17,50

Of bestel het ebook van €12,99 voor €6,49

Simone de Beauvoir (hardcover)

Filosoof, schrijver en feministisch icoon – Simone de Beauvoir was het allemaal. Biografe Kate Kirkpatrick had voor het eerst toegang tot nooit eerder beschikbare dagboeken en correspondentie. Het resultaat is een echte pageturner: diepgravend, verrassend en ontroerend.

Deze baanbrekende biografie werpt een geheel nieuw licht op De Beauvoir, die definitief neergezet wordt als een van de belangrijkste denkers van de twintigste eeuw.

Van € 34,99 voor € 27,50

Of bestel het ebook van €12,99 voor €4,99

Creative Quest

In Creative Quest onthult de wereldberoemde artiest Questlove het geheim van creativiteit.

De oprichter van The Roots toont dat creativiteit voor 1% inspiratie is en voor 99% een proces dat we kunnen organiseren en aanleren.

In Creative Quest laat Questlove zien hoe hij en talloze collega-artiesten, waaronder Björk, Elvis Costello, Pharrel Williams en Malcolm Gladwell, steeds maar weer op nieuwe ideeën komen. Dichter bij het creatieve proces kun je niet komen. Met veel humor, smeuïge anekdotes en praktische tips leert Questlove je denken als een scheppend artiest.

Iedereen is gebaat bij nieuwe ideeën, en met Creative Quest maak je creativiteit tot een gewoonte.

Van € 22,99 voor € 17,50

Of bestel het ebook van €9,99 voor €3,99

Het wonder van mindfulness

In Het wonder van mindfulness. De klassieke gids geeft zenmeester Thich Nhat Hanh praktische aanwijzingen en oefeningen om kalmte en gemoedsrust te vinden. Zelfs simpele handelingen, zoals theedrinken of een avondwandeling maken, kunnen krachtige oefeningen vormen voor innerlijke rust.

Via mindfulness leren we ons te verbinden met het hier en nu, zodat we onszelf en de wereld om ons heen steeds beter begrijpen. Thich Nhat Hanh brengt wezenlijk geluk voor iedereen binnen handbereik.

Van € 20,99 voor € 15,00

Of bestel het e-book van €11,99 voor €3,99

 

Hoe vang je de grote vis

In Hoe vang je de grote vis? geeft de wereldberoemde regisseur David Lynch een origineel kijkje in zijn artistieke keuken. Lynch laat zien hoe meditatie, inspiratie, en soms puur toeval hebben bijgedragen aan meesterwerken zoals Mulholland Drive, Blue Velvet en Twin Peaks. Aan de hand van deze befaamde films illustreert Lynch in korte en toegankelijke teksten hoe je ruimte schept voor nieuwe ideeën, twijfels over creativiteit overwint, en hoe je opnieuw inspiratie vindt als je vastzit.

Inclusief interviews die David Lynch afnam met Paul McCartney en Ringo Starr over creativiteit en meditatie.

Van € 21,99 naar € 16,50

Of bestel het e-book van €9,99 voor €3,99

E-books

Ode aan de eenzaamheid

Eenzaamheid is een steeds groter probleem: steeds meer mensen zitten in een sociaal isolement of blijven alleen achter. De psychologische gevolgen daarvan zijn niet te overzien en vormen dé uitdaging van de 21e eeuw.

Marinus van den Berg biedt echter een verrassend perspectief op eenzaamheid. Het begrip heeft een dramatische klank en alleen nog maar een negatieve betekenis. Van den Berg daagt ons uit: hoe kunnen we omgaan met onze fundamentele eenzaamheid? En kan alleen-zijn toch ook zijn waarde hebben?

Van €9,99 voor €3,99

Waarom liefde eindigt

In Waarom liefde eindigt maakt Eva Illouz de balans op van relaties anno nu. Waarom vinden we het moeilijk om over langere tijd relaties in stand te houden? En waardoor wordt de partnerkeuze steeds lastiger?De oorzaken hiervan zitten niet alleen in ons hoofd. In ons tijdperk transformeert de liefde radicaal en Illouz voorspelt zelfs het einde van de romantische liefde. Een urgent en diepgravend boek voor iedereen die de liefde aan het hart gaat.

Van €12,99 voor €4,99

Het verlangen naar zin

Ieder mens verlangt naar een zinvol en waardevol leven. We geven daar op eigen manier vorm aan in onze seculiere samenleving. Maar waar komt dat verlangen naar zin en waarde vandaan? Hoe kunnen we erover met elkaar in gesprek gaan? Kunnen levensbeschouwelijke tradities ons zoeken naar zin nog verrijken?

Het verlangen naar zin biedt een nieuwe visie op zingeving en levensbeschouwing. De nadruk ligt op het aandachtig en verbeeldingsvol onderzoeken wat de wereld te bieden heeft. Een zinvol bestaan wordt mogelijk waar we afstemmen op de unieke waarde van wat ons omringt. Met voorbeelden uit de kunst, literatuur en filosofie maakt Hans Alma duidelijk hoe we dat kunnen doen.

Van €9,99 voor €3,99

Alles hier is welkom

Met persoonlijke verhalen en praktische oefeningen moedigt Pema Chödrön ons aan om onszelf en onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Dat kan alleen als we onze pijn aanvaarden en niet weglopen bij weerstand.

Alles hier is welkom helpt ons om onze eigen en andermans fouten te accepteren, tegenslagen te zien als mogelijkheden voor innerlijke groei en uit te gaan van het goede in alle mensen, ook als we het fundamenteel oneens zijn.

Wijsheid voor velen, ongeacht hun religie en spirituele traditie.

Van €9,99 voor €3,99

Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!