Black Friday korting

Yes, deze week is het zover, Black Friday staat voor de deur! En daarmee de postbode waarschijnlijk.

Ook wij hebben een interessante selectie gemaakt met boeken die echt de moeite waard zijn. Verdiep jezelf in Aristoteles zijn filosofie met één van de drie deelnemende titels. Nú is het moment om de boekenkast uit te breiden!

De acties gelden vanaf 26 november tot het einde van het jaar!

Wat zou Aristoteles doen?

Edith Hall

In Wat zou Aristoteles doen maakt Edith Hall duidelijk hoe Aristoteles ideeën juist nu kunnen dienen als kompas voor een betrokken en gelukkig leven.

Ze combineert hiervoor ethiek en joie de vivre en haalt verrassende, onderbelichte kanten van Aristoteles leven naar voren en verbindt zijn filosofie met onze eigen levens. Aristoteles is dé filosoof voor wie een goed en gelukkig wil leven.

In een bijzonder turbulente en politieke tijd praktiseerde hij zijn filosofie niet alleen in de maatschappij, maar ook in het familieleven en in vriendschappen.

Van €25,- voor €18,50

Of bestel het e-book van €12,99 voor €3,99

Heilige onrust

Frits de Lange

Met Heilige onrust schreef Frits de Lange een boek voor hen die het besef hebben van iets groters en sterkers dan zijzelf, maar dat moeilijk onder woorden kunnen brengen. Dit geldt voor veel kerkverlaters, maar vaak ook voor zoekers die in een seculier milieu zijn opgegroeid.

De Lange identificeert zich met de moderne pelgrim, voor wie niet Santiago of het hiernamaals de bestemming is, maar de spirituele en fysieke ervaring van de pelgrimage zelf. Zo probeert hij de kern van de joods-christelijke traditie te doorgronden.

Van €18,50 voor €12,50

Of bestel het e-book van €9,99 voor €3,99

Carpe Diem

Roman Krznaric

In Carpe diem haakt Roman Krznaric in op het feit dat het motto van de Romeinse dichter Horatius nog altijd springlevend is. Maar ‘Pluk de dag’ is ook gekaapt door de consumentenindustrie en de mindfulnessbeweging. Zij hebben het motto vernauwd tot ‘Koop de dag’ en ‘Pluk het nu’.

Krznaric wil het tweeduizend jaar oude motto heroveren op zijn kapers. Daarvoor schrijft hij de eerste cultuurgeschiedenis van Carpe diem. Hij laat zien hoe de slogan kan inspireren om je over te geven aan waarachtig genot, om spontane acties te verzinnen, en kansen te grijpen in het dagelijks leven én in de politiek. Wanneer kun je het best de dag plukken en wanneer niet?

Van €24,99 voor €18,50

Of bestel het e-book van €9,99 voor €3,99

 

Metafysica

Aristoteles

Aristoteles’ Metafysica is een van de meest invloedrijke filosofische boeken ooit. Het belangrijkste boek uit de geschiedenis van de metafysica verschijnt nu voor het eerst volledig in het Nederlands.

De meesterlijk vertaalde en ingeleide tekst laat ons een werkelijkheid ervaren die we uit het zicht verloren lijken te zijn, al omgeeft ze ons op elk punt van het bestaan. Aan de hand van een uitgebreide inleiding en tal van noten neemt Schomakers de lezer mee door deze canonieke tekst.

Van €59,99 voor €39,99

Of bestel het e-book voor €24,99

 

 

Aristoteles over de ziel

Aristoteles’ Over de ziel is zonder enige twijfel een van de diepste, oorspronkelijkste en invloedrijkste teksten uit de geschiedenis van de filosofie.

Aristoteles stelt er de vraag wat de ziel is en formuleert een antwoord dat ons nog steeds te denken geeft. En wat hij in dit werk over waarnemen, verbeelding en denken zegt, heeft tot in onze tijd de filosofische discussie daarover bepaald.

Van €22,99 voor €30,-

De existentialisten

Sarah Bakewell

De existentialisten van Sarah Bakewell vertelt het bewogen verhaal van een invloedrijke generatie denkers, waaronder Simone de Beauvoir, Jean-Paul Sartre en Raymond Aron. Zij speelden een cruciale rol in het verzet tijdens WO II en in emancipatiebewegingen van onder anderen feministen, antikolonialisten en studenten.

Schijnbaar moeiteloos schakelt Sarah Bakewell tussen hun gepassioneerde levens en geëngageerde ideeën. Bakewell gaat op zoek naar wat de existentialisten ons te bieden hebben in een tijd waarin vrijheid en mensenrechten weer onder druk staan.

Van €32,50 voor €25,-

Of bestel het e-book van €14,99 voor €4,99

Hoe word je een stoïcijn?

Massimo Pigliucci

In Hoe word je een stoïcijn? laat Massimo Pigliucci zien hoe deze oude filosofie toepasbaar is in het moderne leven.
Toen Pigliucci de vijftig naderde, werd hij overvallen door grote levensvragen en het besef van zijn eigen sterfelijkheid.

Hij ging zich verdiepen in de praktische filosofie van de stoïcijnen, die uitstekend past bij seculiere westerlingen. Ze leert je te focussen op wat binnen je macht ligt en zo een zekere gelijkmoedigheid te bereiken. Pigliucci combineert een glasheldere uitleg van deze tijdloze filosofie met persoonlijke voorbeelden. Ten slotte formuleert hij twaalf leefregels voor de moderne stoïcijn.

Van €23,99 voor €16,99

Of bestel het e-book van €12,99 voor €3,99

Ubuntu

Mogobe Ramose

De Zuid-Afrikaanse filosoof Mogobe Ramose schreef het klassieke werk over ubuntu. Deze Afrikaanse filosofie verandert onze kijk op taal, politiek, religie, het rechtssysteem, onze omgang met de aarde en elkaar. Zij laat ons de wereld als totaal nieuw ervaren. Vanuit ubuntu, dat bekend is geworden door onder andere Nelson Mandela, is het bestaan een continue stroom waarin alles steeds een balans zoekt. Deze filosofie heeft behalve Afrika ook het Westen veel te bieden.

Van €20,99 voor €15,-

Of bestel het e-book voor €9,99

 

Je bent al mooi

Liesbeth Woertman

Je bent al mooi is één van de boeken van Liesbeth Woertman

Hoewel we de afgelopen vijftig jaar feitelijk mooier zijn geworden — we hebben bijvoorbeeld een mooiere huid en een mooier gebit — blijkt uit onderzoek dat we steeds meer ontevreden zijn over ons uiterlijk. In een cultuur waar gemanipuleerde beelden de norm vormen, staat ons zelfbeeld onder grote druk.

Door resultaten uit de psychologie te combineren met voorbeelden uit het dagelijks leven, reikt Woertman ons een boek aan vol pakkende en uitdagende inzichten. Persoonlijk wordt het op het moment dat Woertman beschrijft hoe de confrontatie met huidkanker haar dwong om op een nieuwe manier naar haar eigen lichaam te kijken.

Van €18,99 voor €12,40

Of bestel het e-book voor €9,99

Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van nieuwe boeken? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!