Blue monday remedie

De feestdagen zitten erop, het weer is grauw en de stapels werk zijn hoog. Je raadt het al, het is Blue Monday! Een jaarlijks terugkomende dag, helaas, bedacht door Britse psycholoog Cliff Arnall. In 2005 kwam Arnall met een wetenschappelijke formule waarmee hij precies kon berekenen wat gevoelsmatig de meest treurige dag van het jaar zou zijn.

Om de dag door te komen hebben wij onze vrolijkste, positiefste en meest inspirerende boeken voor jullie op een rijtje gezet!

1. Eén ding tegelijk 

Van Rick Hanson

Bestsellerauteur Rick Hanson geeft in dit handzame boek eenvoudige oefeningen die goed in het dagelijks leven in te passen zijn. Ze beschermen tegen stress, verbeteren de stemming en versterken het brein. De oefeningen zijn gegroepeerd rond thema’s als ‘goed voor jezelf zorgen’, ‘van het leven genieten zoals het is’, ‘beter functioneren thuis en op het werk’ en ‘vrede sluiten met je emoties’. Rust in je hoofd vinden was nog nooit zo eenvoudig.

Of bestel het e-book hier 

 

2. Flow

Van Mihaly Csikszentmihalyi

De psycholoog Mihaly Csikszentmihalyi deed grensverleggend onderzoek naar flow: wat maakt een ervaring bevredigend en wat gebeurt er als we opgaan in het moment. De eerste verschijning van Flow (1990) was een mijlpaal in het denken over de kwaliteit van onze ervaring.

 

Of bestel het e-book hier 

3. Reload

Van Henrik Fexeus en Catharina Enblad

Henrik Fexeus en Catharina Enblad ontwikkelden de baanbrekende methode Reload. Het probleem is duidelijk: is er een manier waarop je kan herstellen van alle stress en drukte zonder dat het ten koste gaat van jouw ambities? Na jarenlang onderzoek kwamen Fexeus en Enblad tot de Reload-techniek.

Een techniek om snel en slim je geest en lichaam te herstellen en te resetten. Hun boek presenteert een reeks technieken gebaseerd op recent wetenschappelijk onderzoek naar stress, herstel, mindfulness, time management en cognitieve psychologie.

Of bestel het e-book hier 

 

4. Het wonder van mindfulness

Van Thich Nhat Hanh

In Het wonder van mindfulness De klassieke gids’ geeft zenmeester Thich Nhat Hanh praktische aanwijzingen en oefeningen om kalmte en gemoedsrust te vinden. Zelfs simpele handelingen, zoals theedrinken of een avondwandeling maken, kunnen krachtige oefeningen vormen voor innerlijke rust.

 

Of bestel het e-book hier 

 

 

5. Creative quest

Van Questlove

In Creative Quest onthult de wereldberoemde artiest Questlove het geheim van creativiteit.

De oprichter van The Roots toont dat creativiteit voor 1% inspiratie is en voor 99% een proces dat we kunnen organiseren en aanleren.

Questlove laat zien hoe hij, en talloze collega-artiesten, waaronder Björk, Elvis Costello, Pharrel Williams en Malcolm Gladwell, steeds maar weer op nieuwe ideeën komen. Dichter bij het creatieve proces kun je niet komen. Met veel humor, smeuïge anekdotes en praktische tips leert Questlove je denken als een scheppend artiest.

Of bestel het e-book hier

 

6. Het verlangen naar zin

Hans Alma

Ieder mens verlangt naar een zinvol en waardevol leven. We geven daar op eigen manier vorm aan in onze seculiere samenleving. Maar waar komt dat verlangen naar zin en waarde vandaan? Hoe kunnen we erover met elkaar in gesprek gaan? Kunnen levensbeschouwelijke tradities ons zoeken naar zin nog verrijken?

Het verlangen naar zin biedt een nieuwe visie op zingeving en levensbeschouwing. De nadruk ligt op het aandachtig en verbeeldingsvol onderzoeken wat de wereld te bieden heeft.

 

 

Of bestel het e-book hier

 

Wil je wekelijks nieuws ontvangen over boeken, winacties en evenementen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!