Boeken voor kerst

De feestdagen staan voor de deur, en wat is er nu mooier dan een goed boek onder de kerstboom? Ontdek onze speciale selectie boeken voor Kerst 2023. Neem een kijkje hieronder en vind het perfecte cadeau voor jezelf of een boekenliefhebber in je leven.

Verdiep jezelf in de wereld van Huub Oosterhuis, boek alvast je volgende reis met Rosa Bertram of maak de juiste keuze met Michael Sandel.
De acties gelden tot 22 december 2023. Na deze datum zijn de boeken nog steeds beschikbaar, zolang de voorraad strekt, maar dan voor de oorspronkelijke prijs.
Veel geef- of leesplezier!


Handgeschreven – Huub Oosterhuis

Huub Oosterhuis vertelt het verhaal van zijn leven in een nieuwe, grootse verzameling gedichten. In deze monumentale uitgave vertelt Oosterhuis over zijn leven aan de hand van gedichten. Bekende thema’s als geloof, verbinding en liefde komen aan de orde. Veel van de gedichten in deze uitgave zijn nieuw, al eerder gepubliceerde gedichten zijn opnieuw bewerkt.

 

Originele prijs: € 34,99

Nu voor: € 24,99

Bestel

Of bestel het e-book


De magie van reizen - Rosa Bertram

De magie van reizen – Rosa Bertram

Dit boek neemt je mee op reis, van begin tot einde. Door nieuwe culturen, ongerepte natuur en moeilijke momenten. We zien de wereld door een andere bril, gaan op ontdekkingstocht door onszelf en komen thuis. We ontdekken de magie van het reizen. Rosa onderzoekt wat reizen met ons doet en sprak met psychologen, filosofen en wetenschappers.

 

Originele prijs: € 22,99

Nu voor: € 16,99

Bestel

Of bestel het e-book


Waarom natuur goed is voor je hersenen – Michel Le Van Quyen

Een neurowetenschappelijke verklaring. Hoe zorgt een boswandeling voor minder stress? Waarom zijn de geuren en geluiden van de natuur goed voor ons? En waarom hebben dieren een positieve impact op ons welzijn? Le Van Quyen onthult de wetenschap hierachter, die zowel subtiel en divers blijkt te zijn – en urgenter dan ooit tevoren.

 

€ 22,99

Bestel

Of bestel het e-book

 

Kwetsbaarheid omhelzen – Christa Anbeek

‘Al veel langer pleit ik ervoor om de alomvattende kwetsbaarheid van het leven niet uit de weg te gaan, maar te omhelzen. Fragiliteit, onzekerheid, onvoorspelbaarheid, afhankelijkheid en aanraakbaarheid, hoe ongemakkelijk vaak ook, vormen een bron van diepe inzichten.

Ontregelende ervaringen waarin kwetsbaarheid zich manifesteert, brengen ons in grensgebieden met nieuwe perspectieven en creativiteit.’ – Christa Anbeek

Originele prijs: € 22,99

Nu voor: € 16,99

Bestel

Of bestel het e-book voor slechts € 6,99

De weg van de uil – Michel Vos

In een wereld die voortdurend en onvoorspelbaar verandert, is er één essentiële vaardigheid voor succes in de 21ste eeuw: ons vermogen om snel en effectief te leren.  Michel Vos de beste technieken en bewezen methoden samengebracht om dit cruciale vermogen te versterken.

€ 22,99

Bestel

 

Of bestel het e-book


De Patriarchen – Angela Saini

Voor liefhebbers van ‘Sapiens’ en ‘Het begin van alles’: een baanbrekende verkenning van onderdrukking op basis van geslacht – de oorsprong ervan, de geschiedenis, onze pogingen om het te begrijpen en onze inspanningen om het te bestrijden.

 

€ 24,99

Bestel

 

Of bestel het e-book

Rechtvaardigheid – Michael Sandel

Kan het verkeerd zijn om de waarheid te spreken? Mag je nooit discrimineren? Wat zijn de morele grenzen van onze economie? Hoe gaan we om met immigratie? In een tijdperk waarin de vaste vormen van tradities zijn verdwenen, blijkt het lastig een moreel kompas te vinden.

Originele prijs: € 24,99

Nu voor: € 17,99

Bestel

Of bestel het e-book

 

Geschiedenis, filosofie & psychologie

In Søren Kierkegaard: Een biografie ontrafelt Joakim Garff Kierkegaards schuldbewuste verhouding tot zijn vader, de rivaliteit met zijn broers en de turbulente relatie met zijn verloofde Regine Olsen. Ook geeft hij een prachtige zedenschets van het 19e-eeuwse Kopenhagen, waar Kierkegaard steeds vaker conflicten kreeg en in genadeloze karikaturen werd afgebeeld.

Monumentaal. – John Updike, The New Yorker

Originele prijs: € 39,99

Nu voor: € 25,99

Bestel

Of bestel het e-book voor slechts € 9,99

 

Hoe voorkom je onbewuste uitsluiting?

Vooroordelen vormen een van de grootste problemen van deze tijd, zowel maatschappelijk, persoonlijk als professioneel. Jessica Nordell schreef het standaardwerk om onbewuste vooroordelen te herkennen en blijvend te veranderen.

Nordell beschrijft hoe vooroordelen werken, hoe we anders leren denken en hoe we deze verandering kunnen bestendigen. Het boek is uniek in zijn soort: het is breder, genuanceerder en meer onderbouwd dan wat er tegenwoordig verschijnt over discriminatie, racisme en gender.

Originele prijs: € 24,99

Nu voor: € 17,99

Bestel

Of bestel het e-book voor slechts € 7,99

Meditatie en creativiteit – David Lynch

Alles gaat steeds sneller en soms lijkt het alsof de wereld aan je voorbij gaat. In Meditatie en creativiteit beschrijft wereldberoemd regisseur David Lynch de positieve effecten die mediteren op zijn artistieke leven hebben.

Originele prijs: € 20,00

 

Nu voor: € 14,99

Bestel

Of bestel het e-book


Apocalypsofie – Lisa Doeland

Filosoferen is leren om te sterven, stelden onder andere Socrates en Montaigne. In tijden van ecologische catastrofe moeten we echter niet alleen met onze sterfelijkheid om leren gaan, maar ook met onze ‘uitsterfelijkheid’. Hoe kan de filosofie ons leren om uit te sterven?

 

€ 20,99

Bestel

Of bestel het e-book

Zo kan het niet langer – Ralien Bekkers

We staan op een cruciaal punt in de klimaatcrisis en met het oude, mannelijke leiderschap gaan we het niet redden. Ralien Bekkers put uit haar ervaringen bij internationale organisaties, waaronder de VN, om te laten zien dat er iets grondig mis is met het mannelijke machtsmonopolie.

 

€ 22,99

Bestel

Of bestel het e-book