Boeken voor de zomer

De zomer is weer begonnen en dat betekent extra veel tijd om een heerlijk boek te lezen. In deze blog delen wij een aantal boekentips om komende zomer te lezen.

Goed zoals je bent

Wil je af van dat kritisch stemmetje in je hoofd? Dan is Goed zoals je bent echt een must read voor deze zomer. Onze maatschappij dwingt ons streng te zijn voor onszelf, veel ballen tegelijkertijd in de lucht te houden en alles perfect te doen. Hierdoor denken we vaak in negatieve termen over onszelf. Mentale problemen zoals depressie en burn-out houden sterk verband met een negatief zelfbeeld. In Goed zoals je bent toont Frederike Mewe welke psychologische processen hierachter schuilgaan. Mewe combineert theorie met herkenbare voorbeelden, praktische adviezen en schuwt het niet persoonlijk te worden.

 

Becky  Breinstein  2

Het avontuur van Becky Breinstein zet zich deze zomer voort. Het ravijn van Nietzsche is een speelse introductie in het leven en denken van Friedrich Nietzsche. Becky Breinstein ontmoet in dit spannende en grappige avontuur Snorrie, de herhaling van de filosoof Nietzsche. Snorrie heeft de Grote Gezondheid ontdekt, alleen is hij hem kwijt. Becky en haar vrienden gaan met Snorrie de bergen in om hem terug te vinden, maar ze zijn niet de enigen… Het ravijn van Nietzsche is het tweede deel in de graphic novelserie Becky Breinstein.

 

Get  your  shit  together

Michel Vos, bekend van de Eindbazen podcast, verzamelde de beste technieken en lifehacks voor succes in leven en werk. Het doel: mensen helpen hun shit voor elkaar te krijgen. Hij put uit zijn ervaring als ondernemer en de mixed martial arts en liet zich inspireren door o.a. de special forces. Hij brengt zijn inzichten nuchter en met veel humor, maar raakt ook diepere spirituele inzichten. Zijn bewezen lifecrafting methode helpt jaarlijks duizenden professionals en bedrijven, en wordt inmiddels toegepast op verschillende onderwijsinstellingen in Nederland.  Een heerlijk boek om in  de zomer te lezen en de weg te vinden naar heldere ambities, stressvrije productiviteit en tijd voor jezelf.

 

De integere  slet

De integere slet is een cultklassieker op het gebied van polyamorie. De auteurs laten zien hoe je op een moreel verantwoorde manier meerdere geliefden tegelijkertijd kunt hebben. Hun boek geeft antwoord op alle mogelijke vragen over de polyamoreuze levensstijl, en biedt handreikingen voor de bijbehorende uitdagingen, zoals jaloezie en oordelen uit de omgeving.

‘Als trotse sletten geloven we dat seks en seksuele liefde fundamentele krachten van het goede zijn, activiteiten die het potentieel hebben om intieme banden te versterken, levens te verrijken, spiritueel bewustzijn te wekken en zelfs de wereld te verbeteren.’

 

 

Nieuwsgierig geworden naar een van deze boeken? Volg dan onze Instagrampagina, daar verloten wij deze leuke boeken voor de zomer!

Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!