Boekentips voor moederdag

Zondag 14 mei 2023 is het moederdag! Verras je moeder met een prachtig boek! We hebben hier enkele boekentips voor moederdag uitgelicht.

De wereld is mijn thuis – Thich Nhat Hanh

In De wereld is mijn thuis staan persoonlijke herinneringen van de vorig jaar overleden boeddhistische monnik Thich Nhat Hanh centraal, verweven met zijn levenslessen. Zijn leven lang is Thich Nhat Hanh bezig met vernieuwing van het boeddhisme. Omdat hij tijdens de Vietnamoorlog neutraal blijft, wordt hij verbannen uit zijn vaderland. Hij reist de hele wereld over om voor vrede te pleiten, en is een inspiratiebron voor Martin Luther King en Nelson Mandela.

‘Wat betreft internationale invloed wordt Thich Nhat Hanh slechts overtroffen door de Tibetaanse Dalai Lama.’ – De Volkskrant

 

Wat zou Simone de Beauvoir doen? – Skye Cleary

Simone de Beauvoir was een van de belangrijkste filosofen uit de 20ste eeuw. Ook de afgelopen jaren staat zij opnieuw in de aandacht. Dit boek is een oproep om in de geest van De Beauvoir authentiek te leven. Skye Cleary leidt ons langs thema’s als vriendschap, romantische liefde, huwelijk, kinderen en de dood. Ze toont hoe De Beauvoir zelf worstelde om haar eigen pad te vinden, in een tijd even chaotisch en verontrustend als de onze. Cleary maakt hiermee de denkbeelden van De Beauvoir relevant voor de 21ste eeuw.

 

Leven is leren – Mirjam van der Vegt

Leven is leren is het praktische vervolg op de bestseller De kracht van rust (20.000 ex. verkocht)In dit boek laat stiltetrainer Mirjam van der Vegt aan de hand van thema’s zoals kwetsbaarheid, moed, balans en veerkracht zien hoe we kennis over het goede leven daadwerkelijk toepassen. Met inspiratie uit de psychologie, Westerse spiritualiteit en persoonlijke ontmoetingen en verhalen.

Leven is leren is hét boek voor iedereen die zichzelf ruimte, rust en richting gunt.

 

Wie ben ik als niemand kijkt – Liesbeth Woertman

Wie ben ik als niemand kijkt? gaat over de rol van schoonheid en identiteit in het leven van vrouwen boven de veertig. Een van de dingen die vrouwen vanaf deze leeftijd vaak zeggen is ‘dat mannen steeds minder kijken’. Het verdwijnen van de male gaze opent nieuwe deuren en breekt oude concepten. Het geeft ruimte voor verwondering maar ook voor verdriet en verlies. In dit nieuwe boek probeert Liesbeth Woertman de fictie van het zelf en de rol van het vrouwenlichaam in de oudere levensfasen te doordenken.

 

 

Zo kan het niet langer – Ralien Bekkers

We staan op een cruciaal punt in de klimaatcrisis en met het oude, mannelijke leiderschap gaan we het niet redden. Ralien Bekkers put uit haar ervaringen bij internationale organisaties, waaronder de VN, om te laten zien dat er iets grondig mis is met het mannelijke machtsmonopolie. Maar er is hoop. Steeds meer vrouwen en meisjes leiden de duurzame revolutie en werken aan de broodnodige systeemverandering. Zij wijzen volgens Bekkers de weg naar een houdbaar en vreugdevol leven hier op aarde.

 

Goed zoals je bent – Frederike Mewe

Onze maatschappij dwingt ons streng te zijn voor onszelf, veel ballen tegelijkertijd in de lucht te houden en alles perfect te doen. Hierdoor denken we vaak in negatieve termen over onszelf. Mentale problemen zoals depressie en burn-out houden sterk verband met een negatief zelfbeeld. In Goed zoals je bent toont Frederike Mewe welke psychologische processen hierachter schuilgaan. Mewe combineert theorie met herkenbare voorbeelden, praktische adviezen en schuwt het niet persoonlijk te worden.

 

________________________________________________________________________________________________________________________________

Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!