Boekentips voor vaderdag

Zondag 18 juni is het vaderdag! Verras je vader met een prachtig boek! We hebben hier enkele boekentips voor vaderdag uitgelicht.

 

De getemde man Babah TarawallyDe getemde van - Babah Tarawally

De getemde man van Babah Tarawally geeft een nieuwe invulling aan wat het betekent om man te zijn. Tarawally confronteert ideeën over mannelijkheid uit zijn geboorteland Sierra Leone met hoe wij in het Westen tegen mannelijkheid aankijken. Waar in Afrika de gemeenschap belangrijk is, staat in Nederland het individu centraal. Beide benaderingen hebben hun voor- en nadelen. Tarawally brengt ze in dit scherpe, maar ook vaak geestige boek met elkaar in gesprek. Een interculturele dialoog die de wereld verder brengt.

 

Het onbehagen in de democratieMichael SandelHet onbehagen in de democratie - Michael Sandel

Het onbehagen in de democratie is een compleet herziene editie van het invloedrijke boek van Michael J. Sandel. Hij constateerde in de jaren 90 al een diepe ontevredenheid in het democratisch bestel en de ongelijkheid tussen rijk en arm. Een kwart eeuw later heeft Sandel zijn visionaire werk geactualiseerd. Hij laat zien hoe de geglobaliseerde economie een samenleving van winnaars en verliezers creëerde, die de voedingsbodem bleek van de giftige politiek van onze tijd.

 

 

 

Het goede levenRobert Waldinger en Marc SchulzHet goede leven - Robert Waldinger en Marc Schulz

Het goede leven van Robert Schulz en Marc Waldinger bevat de onderzoeksresultaten van de Harvard Study of Adult Development, het langstlopende onderzoek ter wereld over de vraag waarom sommige mensen langer leven dan anderen. Het resultaat is een herkenbaar, praktisch toepasbaar en prettig leesbaar boek. Waldinger en Schulz laten zien wat goed leven is en leren ons hoe we ons geluk kunnen bevorderen. Het geheim zit hem in het geluk dat wij vinden in onze sociale relaties. Geluk staat niet gelijk aan succes of hoeveel geld wij hebben, maar is voor iedereen toegankelijk.

 

 

 

KierkegaardJoakim GarffKierkegaard - Joakim Garff

Nooit eerder werd filosoof Søren Kierkegaard zo grondig geportretteerd. De internationaal geprezen biografie van Joakim Garff is de perfecte combinatie van geschiedenis, filosofie en psychologisch inzicht. Een must-have voor liefhebbers van Søren Kierkegaard, iedereen die filosofie studeert en geïnteresseerden in filosofie.
In Søren Kierkegaard: Een biografie ontrafelt Joakim Garff Kierkegaards schuldbewuste verhouding tot zijn vader, de rivaliteit met zijn broers en de turbulente relatie met zijn verloofde Regine Olsen. Ook geeft hij een prachtige zedenschets van het 19e-eeuwse Kopenhagen, waar Kierkegaard steeds vaker conflicten kreeg en in genadeloze karikaturen werd afgebeeld.

________________________________________________________________________________________________________________________________

Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!