Boekentips voor Valentijnsdag

Binnenkort is het weer zover… Valentijnsdag. De dag die in het teken staat van romantiek en liefde. Voor velen een goede reden om door te brengen met een ander, zeker tijdens de vaak zo donkere februaridagen. Of het nu je partner, scharrel, aanstaande geliefde of beste vriend of meer is. Het blijft een ideaal moment voor een afspraakje, al dan niet romantisch. Met elkaar uit eten, wandelen, of samen in bed, maar vergeet ook niet samen knus thuis lezen.

Want behalve een mooi cadeau of een fijne activiteit is een boek vaak veel meer. Naast de grote variatie, van ridderromans tot aan filosofische traktaten, brengen boeken ons op ideeën, dragen ze bij aan gesprekken en beïnvloeden soms de kijk en manier van omgaan met elkaar en het leven. En vooral daar richten de boeken van ons zich op.

Vijf Valentijnsspecials

Neem bijvoorbeeld De gouden gespreksgids van Wicher Schols. Het boek biedt naast de vele inzichten op het gebied van communicatie, ook het beter leren omgaan en kennen van jezelf en anderen. En een uiterst vermakelijke, handige praktische gids om concreet je gesprekken te verbeteren en valkuilen helpt vermijden.

Ga het gesprek met jezelf of een ander aan met het Zelfdenkboek van Manon Duintjer en Marlies Visser. In dit deel denk je na over liefde en vriendschap. Noteer je antwoorden op de vele filosofische vragen, waarna je je eigen ideeën vergelijkt om zo te ontdekken waar je staat in het leven en wat je belangrijk vindt.

Of lees over twee van je meest geliefde onderwerpen en verbreed je horizon op twee fronten tegelijk met In bed met een filosoof van Damon Young. Wie had gedacht dat filosofie een hot topic kon zijn op Valentijnsdag?

En voor wie geen genoeg kan krijgen van (lezen over) de liefde bedrijven is er nog de klassieker: De integere slet van Janet Hardy en Dossie Easton. Dit handboek gaat natuurlijk over meer dan alleen één relatie, wat niet iedereen aankan.

Maar leren over het goede leven? In Hoe word je een epicurist van Catherine Wilson kan ieder zich verdiepen in de vergeten Oudgriekse filosofie van het epicurisme, dat gaat over kunst van het leven te genieten. Bestel het boek nu hier, of bij de plaatselijke boekhandel en ontvang het de ochtend na Valentijnsdag.


Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!