Boekenweek Top25: Wie ben ik als niemand kijkt

De Boekenweek is hét leesfeest van ons allemaal. Iedereen die ook maar een beetje van lezen houdt gaat in maart een dagje uit in de boekwinkel, of speurt op de online boekhandel. Dit jaar loopt de Boekenweek van 11 tot 19 maart 2023, en met trots kunnen wij mededelen dat Wie ben ik als niemand kijkt van Liesbeth Woertman in de top 25! Om dit te vieren geven wij 50% korting op het e-book. Wil je meer lezen van deze auteur? We hebben haar andere boeken ook even op een rijtje gezet.

Wie ben ik als niemand kijkt?

Wie ben ik als niemand kijkt? gaat over de rol van schoonheid en identiteit in het leven van vrouwen boven de veertig. Een van de dingen die vrouwen vanaf deze leeftijd vaak zeggen is ‘dat mannen steeds minder kijken’. Het verdwijnen van de male gaze opent nieuwe deuren en breekt oude concepten. Het geeft ruimte voor verwondering maar ook voor verdriet en verlies.

In dit nieuwe boek probeert Liesbeth Woertman de fictie van het zelf en de rol van het vrouwenlichaam in de oudere levensfasen te doordenken.

Het e-book is t/m 20 maart met 50% korting verkrijgbaar.

 

 

Je bent al mooi

Je bent al mooi is een geweldig boek van Liesbeth Woertman, expert op het gebied van lichaamsbeelden in relatie tot (sociale) media. Hoewel we de afgelopen vijftig jaar feitelijk mooier zijn geworden — we hebben bijvoorbeeld een mooiere huid en een mooier gebit — blijkt uit onderzoek dat we steeds meer ontevreden zijn over ons uiterlijk. In een cultuur waar gemanipuleerde beelden de norm vormen, staat ons zelfbeeld onder grote druk. We scrollen langs perfecte lichamen en levens over onze schermen, maar ons eigen bestaan lijkt helemaal niet zo volmaakt. Woertman onderzocht wat deze beelden doen met de manier waarop we ons eigen lichaam ervaren. Door resultaten uit de psychologie te combineren met voorbeelden uit het dagelijks leven, reikt Woertman ons een boek aan vol pakkende en uitdagende inzichten. Persoonlijk wordt het op het moment dat Woertman beschrijft hoe de confrontatie met huidkanker haar dwong om op een nieuwe manier naar haar eigen lichaam te kijken.

 

 

 

Psychologie van het uiterlijk

‘Ik doe het voor mezelf’ is een veelgehoorde uitspraak van mensen die cosmetische chirurgie ondergaan. We smeren zalfjes, slikken pillen en laten artsen snijden in ons eigen vlees. Doen we dat echt alleen maar voor onszelf? Liesbeth Woertman maakt in Psychologie van het uiterlijk duidelijk dat ons zelfbeeld bestaat bij de gratie van anderen. Zonder spiegel, geen zelfbeeld. Woertman kiest in haar boek niet alleen voor de psychologische invalshoek, maar gebruikt ook filosofische, biologische en sociologische inzichten.

 

 

 


Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van nieuwe boeken? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!