Cyber Monday 2023: e-books met korting

Vandaag is Cyber Monday 2023! We nodigen je uit om te verdiepen of kennis te maken met de wereld van zingeving, filosofie en maatschappij. Om de drempel wat lager te maken, geven we je mooie kortingen op diverse e-books
 

De getemde man – Babah Tarawally 

De getemde man van Babah Tarawally geeft een nieuwe invulling aan wat het betekent om man te zijn. Tarawally confronteert ideeën over mannelijkheid uit zijn geboorteland Sierra Leone met hoe wij in het Westen tegen mannelijkheid aankijken. Waar in Afrika de gemeenschap belangrijk is, staat in Nederland het individu centraal. Beide benaderingen hebben hun voor- en nadelen. Tarawally brengt ze in dit scherpe, maar ook vaak geestige boek met elkaar in gesprek. Een interculturele dialoog die de wereld verder brengt.

Van € 9,99 voor € 5,99

 

In deze blog lees je welke e-books er nog meer meedoen met onze actie voor Cyber Monday 2023.

Elk einde een nieuw begin – Pema Chödrön

Alles eindigt, ook al willen we dat vaak niet – een ademhaling eindigt, een dag, een ooit goede relatie en uiteindelijk eindigt ook het leven. Maar achter ieder einde schuilt een nieuw begin – hoe onzeker dat nieuwe begin ook is.

 

Meditatie en creativiteit – David Lynch

Alles gaat steeds sneller en soms lijkt het alsof de wereld aan je voorbij gaat. In Meditatie en creativiteit beschrijft wereldberoemd regisseur David Lynch de positieve effecten die mediteren op zijn artistieke leven hebben.

Lynch laat zien hoe meditatie, inspiratie, en soms puur toeval hebben bijgedragen aan meesterwerken zoals Mulholland Drive, Blue Velvet en Twin Peaks. Aan de hand van deze befaamde films illustreert Lynch in korte en toegankelijke teksten hoe je ruimte schept voor nieuwe ideeën, twijfels over creativiteit overwint, en hoe je opnieuw inspiratie vindt als je vastzit.

Van € 9,99 voor € 5,99

 

 

Kwetsbaarheid omhelzen – Christa Anbeek

‘Al veel langer pleit ik ervoor om de alomvattende kwetsbaarheid van het leven niet uit de weg te gaan, maar te omhelzen. Fragiliteit, onzekerheid, onvoorspelbaarheid, afhankelijkheid en aanraakbaarheid, hoe ongemakkelijk vaak ook, vormen een bron van diepe inzichten. Ontregelende ervaringen waarin kwetsbaarheid zich manifesteert, brengen ons in grensgebieden met nieuwe perspectieven en creativiteit.’

Ontregelende ervaringen slaan de grond onder je voeten vandaan. Wie ben je als niets meer is zoals het was? Wie zou je kunnen worden en wie kunnen daarbij helpen?

In een wereld met klimaatverandering, vluchtelingencrisis, groeiende ongelijkheid en oorlogen — een wereld waarin oude zekerheiden ophouden te bestaan en nieuwe nog niet zijn ontdekt — schetst Christa Anbeek de contouren voor gemeenschappen met een hart. Juist vanuit kwetsbaarheid kunnen we weer verbinding zoeken en vinden

Van € 11,99 voor € 6,99

 

 

Rechtvaardigheid – Michael Sandel

Michael Sandel beschikt in Rechtvaardigheid over het bewonderenswaardig talent om moderne, ingewikkelde ethische problemen uit te leggen aan de hand van wat filosofen daar ooit over hebben geschreven.’ – TrouwKan het verkeerd zijn om de waarheid te spreken? Mag je  nooit discrimineren? Wat zijn de morele grenzen van onze economie? Hoe gaan we om met immigratie? In een tijdperk waarin de vaste vormen van tradities zijn verdwenen, blijkt het lastig een moreel kompas te vinden. Rechtvaardigheid vormt echter sinds verschijning een krachtige gids bij het maken van de juiste morele keuze. Sandel toont hoe denkers zoals Aristoteles, Kant en Rawls ons helpen met hedendaagse maatschappelijke kwesties.

Dit doet Sandel met zijn kenmerkende heldere stijl en treffende voorbeelden.

 

Van € 9,99 voor € 5,99

Eindeloos bewustzijn – Pim van Lommel

In 2007 verscheen Eindeloos bewustzijn van cardioloog Pim van Lommel, zijn onderzoek naar bijna-dood ervaringen (BDE). Sindsdien kunnen we niet meer om het verschijnsel bijna-dood ervaring heen. Het is een authentieke ervaring, niet te herleiden tot fantasie, psychose of zuurstoftekort; een BDE verandert mensen blijvend. Nu is er een jubileum-editie met een geheel nieuw voorwoord om dit jubileum te vieren en te laten zien wat het boek teweeg heeft gebracht bij zowel de auteur als zijn lezers.

Van Lommel legt stap voor stap uit hoe mensen die klinisch dood zijn toch zon indringende ervaring kunnen hebben. Hij doorspekt zijn betoog met verhalen van mensen die een BDE hebben meegemaakt. Met de meesten van hen heeft Van Lommel persoonlijk contact gehad. Volgens Van Lommel is de heersende, materialistische visie van artsen, filosofen en psychologen op de relatie tussen hersenen en bewustzijn te beperkt is om het verschijnsel te kunnen duiden. Er zijn goede redenen om aan te nemen dat ons bewustzijn niet altijd samenvalt met het functioneren van onze hersenen: het kan ook los van ons lichaam ervaren worden.

Met zijn wetenschappelijke visie maakte Van Lommel veel los bij zowel medici als mensen die een bijna-doodervaring hebben meegemaakt.

Van € 12,99 voor €  7,99

 

De magie van reizen – Rosa Bertram

Dit boek neemt je mee op reis, van begin tot einde. Door nieuwe culturen, ongerepte natuur en moeilijke momenten. We zien de wereld door een andere bril, gaan op ontdekkingstocht door onszelf en komen thuis. We ontdekken de magie van het reizen.

Schrijver en avonturier Rosa Bertram gelooft dat we als mens niet gemaakt zijn om de hele dag tussen vier muren te leven. Reizen is een perfecte manier om jezelf uit te dagen en het leven onder de loep te nemen. Hoog tijd om eropuit te trekken!

Rosa onderzoekt wat reizen met ons doet en sprak met psychologen, filosofen en wetenschappers. Daarnaast deelt ze haar eigen avonturen en verhalen van andere reizigers. Dit boek – dat is opgebouwd als heuse reis: van vertrek tot thuiskomst – is dé leestip voor iedere reiziger en voor wie het leven vrijer wil inrichten.

Van € 11,99 voor €  6,99

 

Kierkegaard – Joachim Garff

Nooit eerder werd filosoof Søren Kierkegaard zo grondig geportretteerd. De internationaal geprezen biografie van Joakim Garff is de perfecte combinatie van geschiedenis, filosofie en psychologisch inzicht. Een must-have voor liefhebbers van Søren Kierkegaard, iedereen die filosofie studeert en geïnteresseerden in filosofie.

In Søren Kierkegaard: Een biografie ontrafelt Joakim Garff Kierkegaards schuldbewuste verhouding tot zijn vader, de rivaliteit met zijn broers en de turbulente relatie met zijn verloofde Regine Olsen. Ook geeft hij een prachtige zedenschets van het 19e-eeuwse Kopenhagen, waar Kierkegaard steeds vaker conflicten kreeg en in genadeloze karikaturen werd afgebeeld.

Van € 14,99 voor € 9,99

 

 

Handgeschreven – Huub Oosterhuis

Huub Oosterhuis vertelt het verhaal van zijn leven in een nieuwe, grootse verzameling gedichten. In deze monumentale uitgave vertelt Oosterhuis over zijn leven aan de hand van gedichten. Bekende thema’s als geloof, verbinding en liefde komen aan de orde. Veel van de gedichten in deze uitgave zijn nieuw, al eerder gepubliceerde gedichten zijn opnieuw bewerkt.

Van € 12,99 voor € 7,99

In haar 85e levensjaar deelt boeddhistische non Pema Chödrön haar wijze woorden die ons helpen mee te bewegen op de flow van het leven. Zodat we met meer vreugde en compassie om kunnen gaan met onzekerheid en, ten laatste, met meer verwondering en minder angst de dood tegemoet mogen zien.

Van € 11,99 voor € 6,99

 

 

Het einde van vooroordelen – Jessica Nordell

Vooroordelen vormen een van de grootste problemen van deze tijd, zowel maatschappelijk, persoonlijk als professioneel. Jessica Nordell schreef het standaardwerk om onbewuste vooroordelen te herkennen en blijvend te veranderen.

Nordell beschrijft hoe vooroordelen werken, hoe we anders leren denken en hoe we deze verandering kunnen bestendigen. Het boek is uniek in zijn soort: het is breder, genuanceerder en meer onderbouwd dan wat er tegenwoordig verschijnt over discriminatie, racisme en gender.

Van € 12,99 voor € 7,99

 

 

De wereld is mijn thuis – Thich Nhat Hanh

In De wereld is mijn thuis staan persoonlijke herinneringen van de vorig jaar overleden boeddhistische monnik Thich Nhat Hanh centraal, verweven met zijn levenslessen.

Zijn leven lang is Thich Nhat Hanh bezig met vernieuwing van het boeddhisme. Omdat hij tijdens de Vietnamoorlog neutraal blijft, wordt hij verbannen uit zijn vaderland. Hij reist de hele wereld over om voor vrede te pleiten, en is een inspiratiebron voor Martin Luther King en Nelson Mandela.

Van € 9,99 voor € 5,99