Dag van de Overprikkeling

Op 23 juni is het de Dag van de Overprikkeling. Een dag waarop we stilstaan bij een steeds belangrijker thema in de hectische, moderne samenleving. Overprikkeling komt bij steeds meer mensen voor. Het ontstaat wanneer de hersenen te veel prikkels te verwerken krijgen. Deze prikkels kunnen ontstaan door geluiden, beelden, geuren en zelfs emoties. Mogelijke gevolgen van overprikkeling zijn een overweldigend gevoel, je uitgeput en geïrriteerd voelen. Ook kun je je emotioneel kwetsbaarder voelen.

De Dag van de Overprikkeling herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om aandacht te besteden aan onze mentale gezondheid en welzijn. Door bewust te zijn van de impact van overprikkeling kunnen we onszelf beschermen, en een gezonder leven leiden. Neem daarom op deze dag de tijd om na te denken over hoe je goed voor jezelf kunt zorgen.

 

Bent u geïnteresseerd in emoties en bewustwording over overprikkeling? Bekijk dan onderstaande boeken.

 

Waarom natuur goed voor je hersenen is
Als er de laatste jaren iets duidelijk is geworden, dan is het wel dat in de natuur zijn goed is voor de mens. De befaamde neurowetenschapper Michel Le Van Quyen onderzocht welke impact de natuur heeft op ons brein.

Hoe zorgt een boswandeling voor minder stress? Waarom zijn de geuren en geluiden van de natuur goed voor ons? En waarom hebben dieren een positieve impact op ons welzijn? Le Van Quyen onthult de wetenschap hierachter, die zowel subtiel en divers blijkt te zijn – en urgenter dan ooit tevoren.

Bestel hier het boek of het e-book.

 

Handboek voor moeilijke tijden
Gelong Thubten is een wereldberoemde boeddhistische monnik die Hollywoodsterren meditatielessen geeft en een internationale bestseller schreef met Word gelukkig als een boeddhistische monnik.

In zijn nieuwe boek laat hij zien hoe angst en weerstand kansen zijn voor transformatie. Mindfulness-oefeningen en meditatie helpen innerlijke kracht aan te boren, pijn te omarmen en een weg te vinden naar blijvend geluk en veerkracht.

Bestel hier het boek of het e-book.

 

Anam Cara
In Anam Cara (wat zielsvriend betekent) neemt de Ierse dichter, priester en filosoof John O’Donohue u mee op reis naar het ‘Eiland van heiligen en geleerden’, waar zij hun eigen Anam Cara zullen ontdekken.

Hij onderzoekt een wereld waarin alles is vervuld van goddelijkheid: de rivieren, de heuvels, de zee en de lucht, de dieren en de planten. In een combinatie van filosofie, onderricht en spiritueel inzicht introduceert O’Donohue de spirituele nalatenschap van de oude Kelten. Hij voert zijn lezers naar een plaats waar de schikgodinnen niet worden gevreesd, waar Gods gepassioneerde kant wordt verheerlijkt en waar de mysteries van het dagelijks leven worden gevierd.

De cycli van leven en natuur naspeurend, put dit inspirerende boek uit de heilige wateren van Ierlands spirituele nalatenschap – van de Kelten en hun druïden, van de ‘imbas’ (sagen) van de rondzwervende barden en van de gewijde bronnen van de christelijke kloosters. O’Donohue onthult geheimen die ons opnieuw in verbinding brengen met de wereld om ons heen en de schatten in onze eigen ziel.

Bestel hier het boek of het e-book.

 

Meditatie en creativiteit
Alles gaat steeds sneller en soms lijkt het alsof de wereld aan je voorbij gaat. In Meditatie en creativiteit beschrijft wereldberoemd regisseur David Lynch de positieve effecten die mediteren op zijn artistieke leven hebben.

Lynch laat zien hoe meditatie, inspiratie, en soms puur toeval hebben bijgedragen aan meesterwerken zoals Mulholland DriveBlue Velvet en Twin Peaks. Aan de hand van deze befaamde films illustreert Lynch in korte en toegankelijke teksten hoe je ruimte schept voor nieuwe ideeën, twijfels over creativiteit overwint, en hoe je opnieuw inspiratie vindt als je vastzit.

Bestel hier het boek of het e-book.

 

Zijn wie je bent
Zijn wie je bent is het langverwachte nieuwe boek van spirituele bestsellerauteur Michael Singer. Met zijn nuchtere, praktische en spirituele lessen heeft hij een trouwe schare fans opgebouwd. Zijn nieuwe boek biedt een duidelijk pad om onszelf te begrijpen en onvoorwaardelijk geluk te vinden – elke dag.

De weg naar inzicht en verlichting is voor iedereen op elk moment bereikbaar: echte vrijheid, inspiratie en liefde zit vanbinnen.

Bestel hier het boek of het e-book.

 

 

 

Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!