Dag van de Vergeving

Op 7 juli 2024 is het de Dag van de Vergeving. Een dag die ons eraan herinnert stil te staan bij het belang van vergeving in het leven. Vergeving is niet alleen het loslaten van boosheid of het vergeven van iemand die ons onrecht heeft aangedaan, het is ook een moment van zelfreflectie. Door te vergeven laten we negatieve emoties los.

Vergeven heeft ook een grote invloed op ons welzijn. Zo is vergeving belangrijk voor de emotionele- en fysieke gezondheid, versterkt het relaties en zorgt vergeving ervoor dat we meer openstaan voor een toekomst vol begrip.

 

Bent u geïnteresseerd in het proces van het tot vergeving komen? Bekijk dan onderstaande boeken.

 

Sensibel
In hoeverre kunnen we redelijkerwijs verwachten dat anderen rekening houden met onze gevoelens? Waar we vroeger dankzij morele codes wisten hoe we ons moesten gedragen, lijkt het nu alsof ieder voor zich moet aanvoelen hoe de ander benaderd wil worden.

Svenja Flasspöhler laat in Sensibel zien hoe ons invoelingsvermogen in de westerse cultuur altijd al een belangrijke rol speelde. Toch is er de afgelopen tijd wel degelijk iets veranderd. Welke wortels heeft onze gevoeligheid en vooral onze overgevoeligheid? En in welke verhouding staan sensibiliteit en weerbaarheid tot elkaar?

Bestel hier het boek of het e-book.

 

 

Switchcraft
Elaine Fox is een vooraanstaande academicus en hoogleraar Neurowetenschap in Oxford. Haar boek Switchcraft, gebaseerd op 25 jaar wetenschappelijk onderzoek, toont hoe we kunnen omgaan met onzekerheid en veranderingen, waarom dit zo belangrijk is en hoe we dit vermogen kunnen trainen in ons dagelijks leven.

Door middel van persoonlijke verhalen, praktijkvoorbeelden, beproefde vragenlijsten en interactieve oefeningen, leer je hoe je: nutteloze zorgen en negatieve denkpatronen stopt; jouw waarden en overtuigingen beoordeelt; op je interne signalen en intuïtie leert vertrouwen; jouw perspectief verandert en een nieuwe benadering voor een probleem vindt en emoties begrijpt en reguleert.

Zodat je uiteindelijk een mindset ontwikkelt, die je helpt om te gaan met verandering en onzekerheid. Elaine Fox laat je zien hoe je uit een starre denkwijze kunt breken om vervulling, nieuwsgierigheid en levensvreugde vindt.

Bestel hier het boek of het e-book.

 

Beter laat dan nooit
‘Ik ben ervan overtuigd dat we allemaal ons voordeel kunnen doen met het ontplooien van onszelf in ons eigen tempo, op een manier die bij ons past. Dat is precies wat laatbloeiers doen.’ Word ook een laatbloeier! Laatbloeiers zijn er op allerlei gebieden: werk, sport, kunst, wetenschap en seksualiteit.

In Beter laat dan nooit deelt Annemiek van Kessel inspirerende verhalen van bekende en onbekende laatbloeiers. Ze beschrijft wat hen typeert, hoe zij het roer omgooiden en wat wij van hen kunnen leren. Het is een hoopgevend en bemoedigend boek voor iedereen die zich wil (her)bezinnen op een zinvol en bevredigend bestaan.

Dit boek laat iedereen die denkt dat ze hun bestemming al hebben bereikt, of juist nog niet, zien dat het nog niet te laat is om nieuwe wegen in te slaan, uit hun comfortzone te komen en iets op te pakken waar ze (stiekem) al jaren van droomden.

Bestel hier het boek of het e-book.

 

Het einde van vooroordelen
Vooroordelen vormen een van de grootste problemen van deze tijd, zowel maatschappelijk, persoonlijk als professioneel. Jessica Nordell schreef het standaardwerk om onbewuste vooroordelen te herkennen en blijvend te veranderen.

Nordell beschrijft hoe vooroordelen werken, hoe we anders leren denken en hoe we deze verandering kunnen bestendigen. Het boek is uniek in zijn soort: het is breder, genuanceerder en meer onderbouwd dan wat er tegenwoordig verschijnt over discriminatie, racisme en gender.

Bestel hier het boek of het e-book.

 

 

Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!