De 10 leukste boeken voor Sinterklaas

Sinterklaas zat weer eens te denken, wat hij de Nederlandse lezer dit jaar zou schenken. Om de Goedheiligman een handje te helpen zetten wij de 10 leukste boeken voor Sinterklaas op een rij. Met deze lijst zit er voor iedereen wel een pakje voor 5 december bij. Of je nu graag jezelf wilt ontdekken, interesse hebt in een familiespel of in een boek voor de jonge filosofen. Met deze boeken haal je het beste in jezelf naar boven.

1. Zelfdenkboek: Zelf filosoferen en schrijven over liefde en vriendschap

Dit eerste Zelfdenkboek gaat over liefde en vriendschap. Je noteert je antwoorden op filosofische vragen over dit thema in het boek. Daarna kun je je eigen ideeën vergelijken met die van bekende filosofen, om zo dieper inzicht te krijgen.

Duintjer en Visser baseerden het boek op hun succesvolle spel Nomizo. Dit spel daagt mensen uit om zich gezamenlijk te verdiepen in verschillende kanten van filosofische vragen. Met het Zelfdenkboek kan je dit als lezer alleen doen.

 

2. Zelfdenkboek: Zelf filosoferen en schrijven over de toekomst

Na het eerste Zelfdenkboek is er ook nog een deel 2. Zelf filosoferen en schrijven over de toekomst van Manon Duintjer en Marlies Visser is een prachtig vormgegeven en geïllustreerd werkboek voor jezelf of als cadeau. Aan de hand van citaten van buitenlandse en Nederlandse filosofen van toen en nu, ontdek je zowel jouw persoonlijke als de maatschappelijke toekomst.

 

 

3. Nomizo

Wellicht wil Sinterklaas de set compleet maken. Dan is het Nomizo spel ook een leuke optie. Tijdens het spel komen er filosofische vragen aan bod zoals: Hoort jaloezie bij liefde? Bestaan er echte helden? Is privacy belangrijker dan veiligheid? Verandert roem je persoonlijkheid? Is een optimist gelukkiger dan een pessimist? Nomizo is een verfrissend filosofiespel dat je ook kunt spelen als je geen filosoof bent. Voor 4 tot 10 spelers, van 4 tot 104.

 

 

4. Hoe dan wel

Liever een boek die je tot actie aanzet? Dan is Hoe dan wel de perfecte titel. De auteurs delen persoonlijke verhalen van hoe zij idealisme vertaalden naar actie, bijvoorbeeld bij het willen ophalen van vluchtelingen op Lesbos of het opzetten van hun onderneming. Hun boodschap? Het kan wel! Ze delen slimme ideeën en handige tips om te zorgen dat je echt aan de slag gaat.

Suzan en Johannes geloven dat idealen verwezenlijken niet alleen goed is voor de wereld, maar ook nog eens geweldig leuk is om te doen!

Of bestel het e-book.

5. Wie ben ik als niemand kijkt?

Wie ben ik als niemand kijkt? gaat over de rol van schoonheid en identiteit in het leven van vrouwen boven de veertig. Een van de dingen die vrouwen vanaf deze leeftijd vaak zeggen is ‘dat mannen steeds minder kijken’. Het verdwijnen van de male gaze opent nieuwe deuren en breekt oude concepten. Het geeft ruimte voor verwondering maar ook voor verdriet en verlies.

In dit nieuwe boek probeert Liesbeth Woertman de fictie van het zelf en de rol van het vrouwenlichaam in de oudere levensfasen te doordenken.

Of koop het e-book.

6. De hemel in je handen

De hemel in je handen is een inspirerend boek voor iedereen die méér wil weten over zichzelf dan wat er zichtbaar is aan de buitenkant.

Het is al een hele opgave om te weten wat je denkt. Ontdekken wat er allemaal ónder het oppervlak van de bewustheid schuilt, is nog uitdagender. Maar het kan wel – met zelfhypnose, droomonderzoek, lichaamswerk en vele andere klassieke en nieuwe methoden. Spiritueel schrijfster Lisette Thooft brengt haar ervaringen van tientallen jaren onderzoek in kaart en laat kenners aan het woord. 

Tijdleijk van € 20,99 voor € 15,00

Of bestel het e-book.

 

7. Goed zoals je bent

Een pakje voor iemand met een negatief zelfbeeld? Ook hiervoor heeft Ten Have een boek op de lijst staan.

Goed zoals je bent laat zien dat onze maatschappij dwingt ons streng te zijn voor onszelf, veel ballen tegelijkertijd in de lucht te houden en alles perfect te doen. Hierdoor denken we vaak in negatieve termen over onszelf. Mentale problemen zoals depressie en burn-out houden sterk verband met een negatief zelfbeeld. Frederike Mewe toont welke psychologische processen hierachter schuilgaan. Mewe combineert theorie met herkenbare voorbeelden, praktische adviezen en schuwt het niet persoonlijk te worden.

Of bestel het e-book.

8. Geur

Geur. De vergeten sensatie is een boek voor een echte parfum fanaat. Parfummaker Frank Bloem  legt ons uit waarom geuren zo belangrijk zijn in ons leven. Geuren zijn betekenisvol, belangrijke herinneringen zijn verbonden met bepaalde geuren en we ruiken of iets of iemand in orde is.

Aan de hand van de structuur van een goedgemaakt parfum Bloem ons op geheel persoonlijke wijze kennismaken met de wereld van geur. Bloem introduceert de lezer in de wereld van de parfummaker. Hoe maakt hij een parfum en wat is de betekenis van de geurelementen erin?

Het perfecte boek voor een parfum liefhebber.

Of bestel het e-book.

9. Becky Breinstein: Het ravijn van Nietzsche

Het ravijn van Nietzsche is een speelse introductie tot het leven en denken van Friedrich Nietzsche voor de jonge filosofen in het gezin.

Becky Breinstein ontmoet in dit spannende en grappige avontuur Snorrie, de herhaling van de filosoof Nietzsche. Snorrie heeft de Grote Gezondheid ontdekt, alleen is hij hem kwijt. Becky en haar vrienden gaan met Snorrie de bergen in om hem terug te vinden, maar ze zijn niet de enigen… Het ravijn van Nietzsche is het tweede deel in de graphic novelserie Becky Breinstein.

Of bestel het e-book.

10. Wat wij willen

Het laatste boek op de lijst voor Sinterklaas is Wat wij willen.

Vaak krijgen we niet wat we willen. Nog vaker weten we niet eens wat we willen. Dit boek is een verkenning van de 12 belangrijkste psychologische behoeften, zoals liefde, controle en veiligheid, die we allemaal delen.

Wat wij willen moedigt ons aan om onze verlangens en die van anderen te leren kennen en te accepteren. Het boek helpt ons te ontdekken wat we voor onszelf en voor elkaar verbergen. Zodat we eindelijk op weg kunnen naar wat we écht willen in dit eenmalige, kostbare leven.

Of bestel het e-book.


Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!