De beste kerstcadeaus in 2020

Dit jaar is anders dan andere jaren. Vergeet de kerstborrel, het kerstdiner en misschien de kerkdienst. Nee, dit jaar wordt het kleiner, intiemer maar misschien wel net zo gezellig. De beste kerstcadeaus zijn daarom, je raadt het al, boeken!

En wat is er fijner dan een goed boek? Juist, een hele stapel. Dus, zoek jij nog een cadeau voor een ander of jezelf?

Neem hier is een kijkje en vind het perfecte cadeau!

1. Compassievolle communicatie

Andrew Newberg & Mark Robert Waldman

Helder, kort, rustig, vriendelijk en oprecht.

Dat zijn kenmerken van compassievolle communicatie. Op basis van uitgebreid hersenonderzoek en psychologisch onderzoek ontwikkelden Newberg en Waldman twaalf praktische communicatietechnieken. Deze technieken leren je beter te communiceren met collega’s, bazen, klanten, kinderen, geliefden en anderen. De lessen in dit boek zullen je leven ingrijpend verbeteren.

Een praktisch boek, met een stevige basis in de hersenwetenschap.

Of bestel het e-book

 

2. De stoïcijnse gids voor geluk

Massimo Pigliucci

Het stoïcijns gedachtegoed maakt je een beter mens, geeft betekenis aan je leven en schenkt je rust en veerkracht.

Jammer genoeg zijn de teksten van deze filosofen niet makkelijk te lezen. Massimo Pigliucci herschrijft een van de belangrijkste teksten van de stoïcijnen, het Zakboekje van Epictetus. Het zakboekje is te beschouwen als de kortste en meest krachtige samenvatting van de stoa: het is een kernachtige how to-gids voor hoe je gelukkig kunt worden in het leven.

In deze nieuwe versie blijft de boodschap hetzelfde, maar komen de voorbeelden uit de wereld van vandaag. De antieke filosoof Epictetus krijgt zo een nieuw leven.

 

 

Of bestel het e-book 

3. De macht van het nietsdoen

Jenny Odell

Niets is vandaag de dag moeilijker dan nietsdoen.

Maar in een wereld waarin we er alleen maar toe doen als we ‘aan’ staan, is nietsdoen misschien wel de belangrijkste vorm van verzet. Jenny Odell schreef een kritiek op de kapitalistische krachten die om onze aandacht strijden. We gaan anders denken over productiviteit, krijgen opnieuw verbinding met onze omgeving en ontdekken weer betekenisvolle vormen van geluk en echte aandacht.

 

 

Of bestel het e-book 

 

4. Kan lego denken?

Tjeerd van de Laar

Tjeerd van de Laar biedt met Kan lego denken? een vermakelijke introductie tot de filosofische denkwijze.

Onder ogenschijnlijk triviale vragen als ‘Kan lego wel of niet denken?’ liggen diepe gronden verborgen. In dit met humor en vaart geschreven boek leren we over de vrije wil, de grenzen van onze kennis en het eten van dieren.

Filosofie blijkt niet iets voor suffe oude mensen met baarden, maar een middel dat ieder gesprek kan veranderen in het leukste gesprek ooit.

 

 

Of bestel het e-book 

5. Simone de Beauvoir

Kate Kirkpatrick

Filosoof, schrijver en feministisch icoon – Simone de Beauvoir was het allemaal.

Biografe Kate Kirkpatrick had voor het eerst toegang tot nooit eerder beschikbare dagboeken en correspondentie. Het resultaat is een echte pageturner: diepgravend, verrassend en ontroerend.

Deze baanbrekende biografie werpt een geheel nieuw licht op De Beauvoir, die definitief neergezet wordt als een van de belangrijkste denkers van de twintigste eeuw.

 

 

 

Of bestel het e-book 

6. Iedereen kan op de maan landen

Richard Wiseman

De maanlanding, een ‘onmogelijke’ missie, werd een astronomisch succes.

In tegenstelling tot gangbare theorieën triomfeerde hier geen excentrieke eenling, maar een team doodnormale mensen. Wat was hun geheim en hoe kunnen we dit toepassen in ons eigen leven?

Psycholoog Richard Wiseman verwerkt interviews met de nog levende teamleden, nieuw psychologisch onderzoek en praktische technieken. Zijn boek geeft 8 onmisbare lessen over teamwork, moed, doorzettingsvermogen en creativiteit.

 

 

Of bestel het e-book

7. Het verlangen naar zin

Hans Alma

Ieder mens verlangt naar een zinvol en waardevol leven.

We geven daar op eigen manier vorm aan in onze seculiere samenleving. Maar waar komt dat verlangen naar zin en waarde vandaan? Hoe kunnen we erover met elkaar in gesprek gaan? Kunnen levensbeschouwelijke tradities ons zoeken naar zin nog verrijken?

Het verlangen naar zin biedt een nieuwe visie op zingeving en levensbeschouwing. De nadruk ligt op het aandachtig en verbeeldingsvol onderzoeken wat de wereld te bieden heeft. Een zinvol bestaan wordt mogelijk waar we afstemmen op de unieke waarde van wat ons omringt. Met voorbeelden uit de kunst, literatuur en filosofie maakt Hans Alma duidelijk hoe we dat kunnen doen.

 

 

Of bestel het e-book 

 

 

8. Hoe vang je de grote vis?

David Lynch

David Lynch laat zien hoe meditatie, inspiratie, en soms puur toeval hebben bijgedragen aan meesterwerken zoals Mulholland Drive, Blue Velvet en Twin Peaks.

In Hoe vang je de grote vis? geeft de wereldberoemde regisseur Lynch een origineel kijkje in zijn artistieke keuken.

Aan de hand van deze befaamde films illustreert Lynch in korte en toegankelijke teksten hoe je ruimte schept voor nieuwe ideeën, twijfels over creativiteit overwint, en hoe je opnieuw inspiratie vindt als je vastzit.

Inclusief interviews die David Lynch afnam met Paul McCartney en Ringo Starr over creativiteit en meditatie.

 

 

Of bestel het e-book

 

Wil je wekelijks nieuws ontvangen over boeken, winacties en evenementen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!