De lente staat symbool voor groei, vernieuwing en een frisse start – niet alleen in de natuur, maar ook in onszelf. Na de donkere maanden voelen de eerste warme zonnestralen als een moment om los te laten wat is geweest en ruimte te maken voor nieuwe energie. Dit seizoen herinnert ons eraan hoe verandering een natuurlijk proces is en hoe we, net als de natuur, telkens opnieuw kunnen bloeien. Wilt u tijdens het lenteseizoen een mooi boek lezen? Bekijk dan een aantal van onze nieuwe boeken hieronder.
Over het verdwijnen van rituelen
Communicatietechnieken te over, toch voelden we ons nog nooit zo alleen. Han toont hoe we met gedeelde rituelen ook onze band met de gemeenschap zijn kwijtgeraakt. Wat rest: een cultus van authenticiteit en narcisisme volledig gedreven door commercie.
Han’s analyse is scherp en confronterend. Hij toont, zonder te vervallen in zoetsappige nostalgie naar rituelen uit het verleden, wat we hebben verloren en wat dit uiteindelijk voor ons betekent.
Van ik naar wij
Dit boek verkent de verbinding tussen persoonlijk welzijn en maatschappelijke harmonie. De kernboodschap is dat de innerlijke vrede van het individu bijdraagt aan vrede in de samenleving.
D’Ansembourg baseert zijn boek op inzichten uit de geweldloze communicatie, de humanistische psychologie en de kwantummechanica. Inclusief praktische oefeningen voor meer zelfbewustzijn en maatschappelijke betrokkenheid.
Leer denken als Socrates
In de klassieke wereld was een filosoof een leraar. Niet enkel van ideeën, maar van een manier van leven. Theorie en praktijk waren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Filosofie was geen academische discipline, maar een reis door het echte leven.
Die geest wekt Robertson in dit boek weer op. Hij nodigt zijn lezers uit om te lopen in de voetstappen van Socrates. Hij combineert verhalen uit het leven van deze grote denker, de filosofie daarachter en de praktische toepassing voor vandaag.
Familie
Het gezin is inherent gespannen door de verstrengeling van identiteit en verschil, bescherming en vrijheid, overdracht en scheiding. Hoe om te gaan met vertrek en aankomst? Wat is de waarde van bloedbanden?
Sophie Galabru verkent in dit boek thema’s als taken, hiërarchie, bescherming en geweld verkent, evenals nieuwe en traditionele gezinsvormen. Door persoonlijke herinneringen, popcultuur, filosofie en sociologische studies te combineren, helpt Galabru lezers hun familiebanden te begrijpen en te verbeteren.
Gelijkheid
In dit baanbrekende boek bundelen de toonaangevende denkers Michael Sandel en Thomas Piketty hun krachten om een urgent maatschappelijk vraagstuk aan te pakken: de groeiende ongelijkheid. Ze onderzoeken diepgaand waarom de kloof tussen rijk en arm steeds groter wordt en welke onderliggende factoren hieraan ten grondslag liggen.
Maar het boek biedt ook hoop, met concrete voorstellen en inspirerende ideeën over hoe we onze samenleving eerlijker en gelijker kunnen maken. Een onmisbaar werk voor iedereen die gelooft in een rechtvaardigere toekomst.
Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!