De laatste dag van de Maand van de Filosofie

In de laatste week van de Maand van de Filosofie lichten we deze laatste twee boeken met korting uit. Wees er snel bij want de korting geldt nog tot en met 30 apil 2021! In Eindelijk weten wat seks is analyseert Linda Duits de verschillende perspectieven die we op seks hebben. Want: wat ís seks eigenlijk? Met Kan lego denken? biedt Tjeerd van de Laar een vermakelijke introductie tot de filosofische denkwijze. Hij laat zien dat filosofie niet alleen iets is voor suffe oude mensen met baarden.

Maand van de filosofie

Eindelijk weten wat seks is

We willen het, doen het, dromen ervan en spreken erover. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het de reden is van ons bestaan: seks. Maar wat is het precies? Een lastige vraag. Ging het alleen om vaginale penetratie, dan zouden homo’s nooit seks hebben. En als het puur draaide om voortplanting, dan waren we er niet zo door geobsedeerd. ‘Seks’ betekent verschillende dingen in verschillende contexten. In dit boek analyseert Linda Duits die verschillende perspectieven.

Of bestel het e-book hier.

Over de auteur

Linda Duits (Amsterdam) is sociaalwetenschapper verbonden aan de Universiteit Utrecht. Ze is regelmatig te horen in de media als deskundige op het gebied van populaire cultuur en jongeren. Eerder schreef zij Dolle mythes (2017) en Seks op z’n Duits (2018). Ze heeft een vaste column in Folia en op Brainwash en schrijft regelmatig voor Het Parool en NRC Handelsblad. Eindelijk weten wat seks is is Linda’s eerste boek bij Ten Have.

Kan lego denken?

Tjeerd van de Laar biedt met ‘Kan lego denken?’ een vermakelijke introductie tot de filosofische denkwijze. Onder ogenschijnlijk triviale vragen als ‘Kan lego wel of niet denken?’ liggen diepe gronden verborgen. In dit met humor en vaart geschreven boek leren we over de vrije wil, de grenzen van onze kennis en het eten van dieren.

Filosofie blijkt niet iets voor suffe oude mensen met baarden, maar een middel dat ieder gesprek kan veranderen in het leukste gesprek ooit.

Of bestel het e-book hier. 

Over de auteur

Tjeerd van de Laar (Tilburg, 1979) is filosofiedocent en publiceerde eerder samen met Sander Voerman het boek Vrije wil.

Wil je wekelijks nieuws ontvangen over de Maand van de Filosofie, boeken, winacties en evenementen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!