De lente is begonnen!

Op 20 maart 2024 lieten we de koude winter achter ons om de lente te beginnen. De lente symboliseert een tijd van vernieuwing, vol bloeiende natuur en het weer horen fluiten van de vogels. Ook is de lente een seizoen waarin we allen weer naar buiten trekken. We hebben daarom drie mooie boeken op een rijtje gezet, die u heerlijk in het voorjaarszonnetje kunt lezen.

Waarom natuur goed voor je hersenen is

Als er de laatste jaren iets duidelijk is geworden, dan is het wel dat in de natuur zijn goed is voor de mens. De befaamde neurowetenschapper Michel Le Van Quyen onderzocht welke impact de natuur heeft op ons brein.

Hoe zorgt een boswandeling voor minder stress? Waarom zijn de geuren en geluiden van de natuur goed voor ons? En waarom hebben dieren een positieve impact op ons welzijn? Le Van Quyen onthult de wetenschap hierachter, die zowel subtiel en divers blijkt te zijn – en urgenter dan ooit tevoren.

Of bestel het e-book.

Meditatie & creativiteit

Alles gaat steeds sneller en soms lijkt het alsof de wereld aan je voorbij gaat. In Meditatie en creativiteit beschrijft wereldberoemd regisseur David Lynch de positieve effecten die mediteren op zijn artistieke leven hebben.

Lynch laat zien hoe meditatie, inspiratie, en soms puur toeval hebben bijgedragen aan meesterwerken zoals Mulholland DriveBlue Velvet en Twin Peaks. Aan de hand van deze befaamde films illustreert Lynch in korte en toegankelijke teksten hoe je ruimte schept voor nieuwe ideeën, twijfels over creativiteit overwint, en hoe je opnieuw inspiratie vindt als je vastzit.

Of bestel het e-book.

De acht grote lessen van de natuur

In De 8 grote lessen van de natuur laat Gary Ferguson zien hoe we weer in contact kunnen komen met de natuur. Er heerst een groot verlangen om meer in harmonie met de natuur te leven. Ferguson beschrijft aan de hand van nieuwe wetenschappelijke inzichten dat we niet losstaan van de natuur: we zijn zelf natuur, maar zijn dat vergeten.

In acht lessen leren we van bomen, insecten, dolfijnen en andere natuurverschijnselen hoe we weer in contact komen met Moeder Natuur.

Ferguson schreef een opwindend boek dat ons achterlaat met een gevoel van hoop en levenslust.

Of bestel het e-book.

Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!