De leukste boeken voor sinterklaas

Sinterklaas is weer in het land! Ben jij nog op zoek naar een geschikt cadeau?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

In deze blog selecteren we de leukste boeken om te geven als Sinterklaascadeau. Plan alvast je volgende reis met Rosa Bertram, ga het gesprek eens aan over feminisme met Frank Meester, of ontwikkel je perceptie van tijd met Jenny Odell. Sommige boeken verkopen we tijdelijk met korting, wees er snel bij want op is op!

Veel leesplezier!

De magie van reizen – Rosa BertramDe magie van reizen - Rosa Bertram

Dit boek neemt je mee op reis, van begin tot einde. Door nieuwe culturen, ongerepte natuur en moeilijke momenten. We zien de wereld door een andere bril, gaan op ontdekkingstocht door onszelf en komen thuis. We ontdekken de magie van het reizen.

Schrijver en avonturier Rosa Bertram gelooft dat we als mens niet gemaakt zijn om de hele dag tussen vier muren te leven. Reizen is een perfecte manier om jezelf uit te dagen en het leven onder de loep te nemen. Hoog tijd om eropuit te trekken!

Rosa onderzoekt wat reizen met ons doet en sprak met psychologen, filosofen en wetenschappers. Daarnaast deelt ze haar eigen avonturen en verhalen van andere reizigers. Dit boek – dat is opgebouwd als heuse reis: van vertrek tot thuiskomst – is dé leestip voor iedere reiziger en voor wie het leven vrijer wil inrichten.

Van € 22,99 voor €  16,99

Of bestel hier het e-book 

 

Feminisme voor mannen – Frank Meester

In zijn nieuwe boek legt Frank Meester aan mannen (maar ook aan andere wezens) uit wat het feminisme voor hen betekent. Wat vinden de belangrijkste feministen en wat zeggen zij eigenlijk tegen mannen? Moet de man zichzelf opnieuw uitvinden? En wat moet hij eigenlijk doen met gedrag en voorkeuren die nu opeens als fout mannelijk gelden (maar waar de man in kwestie wel aan gehecht is)?

Of bestel hier het e-book 

 

 

Kierkegaard – Joachim Garff

Nooit eerder werd filosoof Søren Kierkegaard zo grondig geportretteerd. De internationaal geprezen biografie van Joakim Garff is de perfecte combinatie van geschiedenis, filosofie en psychologisch inzicht. Een must-have voor liefhebbers van Søren Kierkegaard, iedereen die filosofie studeert en geïnteresseerden in filosofie.

In Søren Kierkegaard: Een biografie ontrafelt Joakim Garff Kierkegaards schuldbewuste verhouding tot zijn vader, de rivaliteit met zijn broers en de turbulente relatie met zijn verloofde Regine Olsen. Ook geeft hij een prachtige zedenschets van het 19e-eeuwse Kopenhagen, waar Kierkegaard steeds vaker conflicten kreeg en in genadeloze karikaturen werd afgebeeld.

Van € 39,99 voor € 25,99

Of bestel hier het e-book

 

Tijd is – Jenny Odell

Tijd is is urgent en zet de persoonlijke preoccupatie met tijd in een breder perspectief.’ – NRC

In Tijd is biedt New York Times-bestsellerauteur Jenny Odell een radicaal nieuw perspectief op wat tijd voor ons betekent. Vaak lijkt het alsof we de slaaf zijn van onze agenda, dat we tijd te kort komen om alle taken te volbrengen.

Volgens Odell komt dit omdat we het slachtoffer zijn van een verkeerd begrip van tijd. Zij duikt in filosofie en geschiedenis, maar kijkt ook naar ervaringen van tijd in de wereld om haar heen. Daarnaast bespreekt ze hoe oorspronkelijke Amerikanen tijd ervaren en gaat daarbij terug naar haar eigen roots. Tijd is biedt een caleidoscopisch perspectief op een beter leven.

 

Of bestel hier het e-book

Elk einde een nieuw begin – Pema Chödrön

Alles eindigt, ook al willen we dat vaak niet – een ademhaling eindigt, een dag, een ooit goede relatie en uiteindelijk eindigt ook het leven. Maar achter ieder einde schuilt een nieuw begin – hoe onzeker dat nieuwe begin ook is.

In haar 85e levensjaar deelt boeddhistische non Pema Chödrön haar wijze woorden die ons helpen mee te bewegen op de flow van het leven. Zodat we met meer vreugde en compassie om kunnen gaan met onzekerheid en, ten laatste, met meer verwondering en minder angst de dood tegemoet mogen zien.

Van € 22,99 voor € 16,99

Of bestel hier het e-book 

 

 

De wereld is mijn thuis – Thich Nhat Hanh

In De wereld is mijn thuis staan persoonlijke herinneringen van de vorig jaar overleden boeddhistische monnik Thich Nhat Hanh centraal, verweven met zijn levenslessen.

Zijn leven lang is Thich Nhat Hanh bezig met vernieuwing van het boeddhisme. Omdat hij tijdens de Vietnamoorlog neutraal blijft, wordt hij verbannen uit zijn vaderland. Hij reist de hele wereld over om voor vrede te pleiten, en is een inspiratiebron voor Martin Luther King en Nelson Mandela.

Van € 20,99 voor € 15,99

Of bestel hier het e-book 

 

Meditatie en creativiteit – David Lynch

Alles gaat steeds sneller en soms lijkt het alsof de wereld aan je voorbij gaat. In Meditatie en creativiteit beschrijft wereldberoemd regisseur David Lynch de positieve effecten die mediteren op zijn artistieke leven hebben.

Lynch laat zien hoe meditatie, inspiratie, en soms puur toeval hebben bijgedragen aan meesterwerken zoals Mulholland Drive, Blue Velvet en Twin Peaks. Aan de hand van deze befaamde films illustreert Lynch in korte en toegankelijke teksten hoe je ruimte schept voor nieuwe ideeën, twijfels over creativiteit overwint, en hoe je opnieuw inspiratie vindt als je vastzit.

Van € 20,- voor € 14,99

Of bestel hier het e-book 

 

 

 

Handgeschreven – Huub Oosterhuis 

Huub Oosterhuis vertelt het verhaal van zijn leven in een nieuwe, grootse verzameling gedichten. In deze monumentale uitgave vertelt Oosterhuis over zijn leven aan de hand van gedichten. Bekende thema’s als geloof, verbinding en liefde komen aan de orde. Veel van de gedichten in deze uitgave zijn nieuw, al eerder gepubliceerde gedichten zijn opnieuw bewerkt.

Van € 34,99 voor € 24,99

Of bestel hier het e-book