De levensles van… Irene van Staveren

Na Tjeerd van de Laar beantwoordt deze week Irene van Staveren de vragen in onze De levensles van… serie. Haar boek De professor als proefkonijn komt in mei uit bij Uitgeverij Ten Have. Vandaag vertelt zij hierover.

Uitgeverij Ten Have maakt boeken over de grote vragen van het leven. Verhalen die ons iets wezenlijks te vertellen hebben, die ons raken, op welke manier ze verteld worden dan ook. Op welke wijze voel jij je als auteur hiermee verbonden?

Het zijn precies het soort boeken die ik zelf graag lees. Boeken die een verhaal vertellen dat verteld moet worden ook al is het geen gemakkelijk verhaal. Boeken die uitdagen en bevragen. Dat doe ik met mijn economie-boeken en ook met mijn migraineboek.

Wat was voor jou de aanleiding voor het schrijven van Professor als proefkonijn?

Mijn chronische migraine. Ik zat op een traject naar arbeidsongeschiktheid. Maar ik wilde mijn leven terug.

Welke levensles zou je willen delen met jouw lezers?

Luisteren naar je lichaam want dat is het begin van jezelf begrijpen, zowel psychisch als fysiek.