De Maand van de Filosofie e-bookacties

Het is De Maand van de Filosofie en daarom hebben we de hele maand april korting op verschillende e-books!

Van het ontdekken van diverse geur sensaties tot het verkennen van feministische perspectieven en het filosoferen over ecologische uitdagingen, met onze gevarieerde selectie is er voor ieder wat wils. Dompel jezelf onder in deze interessante filosofische boeken en laat je inspireren.

 

Feminisme voor mannen en andere wezens

In zijn nieuwe boek legt Frank Meester aan mannen (maar ook aan andere wezens) uit wat het feminisme voor hen betekent.

Serieus en luchtig gidst Meester de lezer langs de belangrijkste ideeën uit het feminisme. Hij houdt de lezer een spiegel voor en laat ook zien hoe de wereld eruit zou zien als we de kritiek van het feminisme als gehele samenleving ter harte nemen.

Van € 11,99 voor € 4,99

 

Apocalypsofie

Leven gaat onvermijdelijk gepaard met verlies, met verval en met afval – wie leeft maakt vuile handen en laat een ecologische voetafdruk achter. Toch dromen we liever van recycling zonder restjes binnen een circulaire economie, van een wereld waarin alles zich laat opruimen en oplossen. Lisa Doeland confronteert ons met het illusoire karakter van deze ‘Groene droom’. Apocalypsofie stelt niet gerust, maar biedt wel handvatten voor leven in tijden van uitsterving. Waar het op aankomt, is jezelf steeds de vraag stellen hoe je dat zo goed mogelijk kunt doen.

Van € 9,99 voor € 4,99

 

Vrijheid en duisternis

In Vrijheid en duisternis vertelt Martin Mittelmeier het verhaal van het belangrijkste filosofieboek van de twintigste eeuw: Adorno en Horkheimers ‘Dialectiek van de Verlichting’. Geschreven in ballingschap ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, is dit boek de ultieme poging het ontstaan van het fascisme en de holocaust te begrijpen. Mittelmeier schetst een fascinerende ontstaansgeschiedenis die leest als een intellectuele thriller.

Van € 12,99 voor € 4,99

 

 

Geur

In dit boek neemt geurontwerper en parfumeur Frank Bloem de lezer mee in de wonderlijke wereld van geur. Aan de hand van de klassieke opbouw van parfums in basis-, midden- en topnoten beleef je als een parfumeur de wereld om je heen. Bloem laat zien hoe parfums gemaakt worden en geeft inzicht in de wonderlijke ingrediënten die hierbij komen kijken. Na het lezen van Geur is je wereld rijker en dieper dan ooit.‘

Van € 9,99 voor € 4,99

 

 

Sensibel

Svenja Flasspöhler laat in Sensibel zien hoe ons invoelingsvermogen in de westerse cultuur altijd al een belangrijke rol speelde. Toch is er de afgelopen tijd wel degelijk iets veranderd. Welke wortels heeft onze gevoeligheid en vooral onze overgevoeligheid? En in welke verhouding staan sensibiliteit en weerbaarheid tot elkaar?

Van € 9,99 voor € 4,99

 

 

Simone de Beauvoir

De baanbrekende biografie van Simone De Beauvoir verschijnt nu als paperback. In dit veelbejubelde boek wordt De Beauvoir definitief neergezet als een van de belangrijkste denkers van de twintigste eeuw. Filosoof, schrijver en feministisch icoon – ze was het allemaal. Biografe Kate Kirkpatrick had voor het eerst toegang tot nooit eerder beschikbare dagboeken en correspondentie. Het resultaat is een echte pageturner: diepgravend, verrassend en ontroerend.

Van € 12,99 voor € 4,99

 

Tijd is

In Tijd is biedt New York Times-bestsellerauteur Jenny Odell een radicaal nieuw perspectief op wat tijd voor ons betekent. Vaak lijkt het alsof we de slaaf zijn van onze agenda, dat we tijd te kort komen om alle taken te volbrengen.

Tijd is biedt een caleidoscopisch perspectief op een beter leven.

Van 12,99 voor €4,99 

 

 

Wittgenstein

Met zijn scherpe denken veranderde Ludwig Wittgenstein (1889-1951) de koers van de twintigste eeuw voorgoed. Dat laat de Britse filosoof Ray Monk zien in zijn veelgeprezen biografie, die inmiddels de status van een klassieker heeft. Monk bestudeerde hiervoor niet alleen de geschriften en correspondentie van Wittgenstein; hij sprak ook met zijn vrienden, familie en studenten. Een fascinerend portret van een onontkoombaar denker.

Van 14,99 voor €4,99 

 

 

Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!