De podcast van Ten Have: Slimmer Leven

In de Slimmer Leven-podcast van Ten Have gaan we op zoek naar antwoorden op grote en alledaagse vragen met psychologen, filosofen, wetenschappers en spiritueel leiders. In een tijd waarin we vooral de quick fix oplossing naar geluk proberen te vinden, leren zij ons duurzame en praktische lessen over wie we zijn, liefde, werk en bewust leven. Ben je benieuwd? Beluister dan hier het eerste gesprek, met Hans Alma.

Over de podcast

De eerste aflevering Slimmer Leven van Ten Have

Ieder mens verlangt naar een zinvol en waardevol leven. We geven daar op eigen manier vorm aan in onze seculiere samenleving. Maar waar komt dat verlangen naar zin en waarde vandaan?

Vandaag gaan we in gesprek met Hans Alma. Zij is gastprofessor hedendaags humanisme aan de de Vrije Universiteit Brussel. Voorheen was Hans hoogleraar aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht, waar zij de eerste vrouwelijke rector in Nederland was. Haar pas verschenen boek Het verlangen naar zin biedt een nieuwe visie op zingeving en levensbeschouwing. De nadruk ligt op het aandachtig en verbeeldingsvol onderzoeken wat de wereld te bieden heeft. Maar kan dat ook in tijden van crisis en quarantaine?

Het boek van Hans Alma, Het verlangen naar zin, is onlangs verschenen bij Uitgeverij Ten Have.

 

Beluister de podcast van Ten Have: Slimmer Leven

De podcast van Ten Have, Slimmer Leven, is nu te beluisteren!