De start van de zomer

Op 20 juni 2024 is de zomer begonnen! Een seizoen waarin we genieten van de zon, we vakanties vieren en vooral tot rust komen. Zie hieronder de mooiste boeken die u in de zon en/of op vakantie kunt lezen.

 

De magie van reizen
Dit boek neemt je mee op reis, van begin tot einde. Door nieuwe culturen, ongerepte natuur en moeilijke momenten. We zien de wereld door een andere bril, gaan op ontdekkingstocht door onszelf en komen thuis. We ontdekken de magie van het reizen.

Schrijver en avonturier Rosa Bertram gelooft dat we als mens niet gemaakt zijn om de hele dag tussen vier muren te leven. Reizen is een perfecte manier om jezelf uit te dagen en het leven onder de loep te nemen. Hoog tijd om eropuit te trekken!

Rosa onderzoekt wat reizen met ons doet en sprak met psychologen, filosofen en wetenschappers. Daarnaast deelt ze haar eigen avonturen en verhalen van andere reizigers. Dit boek – dat is opgebouwd als heuse reis: van vertrek tot thuiskomst – is dé leestip voor iedere reiziger en voor wie het leven vrijer wil inrichten.

Bestel hier het boek of het e-book.

 

Zwart en vrouw
Zwart en vrouw is een collectie essays van Tsitsi Dangarembga. In haar eerste non-fictie werk schrijft ze over ras, klasse, kolonialisme en feminisme.

In deze stijlvolle essays verweeft ze het persoonlijke met het politieke. Vanuit haar eigen ervaringen als zwarte vrouw in Zimbabwe en Engeland schijft ze over geschiedenis, filosofie en scheve internationale verhoudingen. Dangarembga weet in prachtige zinnen de pijnlijke realiteit van discriminatie en uitsluiting bloot te leggen.

Bestel hier het boek of het e-book.

 

 

 

De wereld is mijn thuis
In De wereld is mijn thuis staan persoonlijke herinneringen van de vorig jaar overleden boeddhistische monnik Thich Nhat Hanh centraal, verweven met zijn levenslessen.

Zijn leven lang is Thich Nhat Hanh bezig met vernieuwing van het boeddhisme. Omdat hij tijdens de Vietnamoorlog neutraal blijft, wordt hij verbannen uit zijn vaderland. Hij reist de hele wereld over om voor vrede te pleiten, en is een inspiratiebron voor Martin Luther King en Nelson Mandela.

Bestel hier het boek of het e-book.

 

De moeder van de vooruitgang
In De moeder van de vooruitgang laat Katrine Kielos-Marçal zien dat de achterstelling van vrouwen niet alleen henzelf betreft, maar iedereen. Ze laat zien hoe belangrijke technologische innovaties als de elektrische auto en de rolkoffer decennialang niet verder zijn ontwikkeld omdat ze als te vrouwelijk werden gezien. De wereld zou er heel anders uitgezien hebben als we het vrouwelijke eerder al net zo universeel als het mannelijke hadden gezien. Tegelijkertijd ligt hier ook de hoop van de mensheid: 50 procent van ons potentieel is nagenoeg onbenut.

Bestel hier het boek of het e-book.

 

 

 

Het goede leven
Het goede leven van Robert Schulz en Marc Waldinger bevat de onderzoeksresultaten van de Harvard Study of Adult Development, het langstlopende onderzoek ter wereld over de vraag waarom sommige mensen langer leven dan anderen. Het resultaat is een herkenbaar, praktisch toepasbaar en prettig leesbaar boek.

Waldinger en Schulz laten zien wat goed leven is en leren ons hoe we ons geluk kunnen bevorderen. Het geheim zit hem in het geluk dat wij vinden in onze sociale relaties.

Bestel hier het boek of het e-book.

 

De kracht van vriendelijkheid
In dit boek overtuigt Claudia Hammond ons van de kracht van vriendelijkheid, ze laat zien hoe we zelf vriendelijker kunnen worden en wat de voordelen hiervan zijn. Hammond geeft 7 tegendraadse lessen, zoals dat er meer vriendelijkheid in de wereld is dan we denken, dat je je beter gaat voelen door vriendelijk te zijn en dat vriendelijke mensen ook winnaars kunnen zijn. Hammond baseert zich op haar onderzoek aan de University of Sussex, waar zij het grootste wetenschappelijke onderzoek naar vriendelijkheid ter wereld deed.

Bestel hier het boek of het e-book.

 

 

 

Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!